Olivenolie foredrag og smagning
Peter fra Kreta Mad afholder gerne foredrag om og smagning af olivenolier, både åbne og lukkede events.
Vejen fra oliven til olivenolie og hvad man skal kigge efter, når man skal vælge
Jeg fortæller om, hvordan man laver olivenolie, fra høst til flaske, og hvad der er vigtigt i hver fase for at få en god kvalitet olivenolie. Jeg kommer også ind på, hvilke kvalitetstyper af olivenolie, der findes.
Vi kigger også på, hvem der laver mest olivenolie og spiser mest olivenolie, og hvorfra de forskellige olier, vi møder i supermarkederne, egentlig kommer fra. Ikke mindst hvilke kendetegn det er værd at holde øje med, hvad skal man kigge efter og hvad skal man undgå, og hvorfor.


Brugen af olivenolie
Jeg kommer også gerne ind på fedtsyre-sammensætningen i olivenolie og andre forskellige fedtstoffer, og hvorfor dette er vigtigt, hvis der er tid til dette.
Bruger vi olivenolie rigtigt i Danmark? Jeg møder en gang imellem nogle, der mener at man ikke må stege i olivenolie – hvad mon de gør i middelhavslandene :) ? Kombinationen af madlavning og forskellige olivenolier, kommer vi også gerne ind på, hvis tiden tillader det.
Smagning
Det hele kombinerer jeg gerne med smagning af olivenolier gennem foredraget, og krydrer det med historier fra mine oplevelser med olivenoliefanatikere, -producenter, -bønder, restauranter og hobbyproducenter på Kreta.
Efter foredraget, vil deltagerne være bedre i stand til at spotte en kvalitetsolivenolie og det modsatte selvfølgelig også.

Praktisk
Foredrag tager typisk 75 minutter med smagning af 3 olivenolier undervejs samt spørgsmål undervejs og efterfølgende. Vi kan dog godt tilpasse foredraget ned til ca. 45 minutter.
Der er mange steder, hvor jeg afholder foredraget, hvor der følges op med enten med græsk middag eller Meze (smagsprøver på græske retter) – en græsk version af tapas. Overvejer I dette og har brug for inspiration til dette, hjælper jeg gerne med forslag.
Kontakt mig hvis du vil høre nærmere
Du er velkommen til at kontakte mig, så vi kan tale om mulighederne - enten ved at ringe til mig på 26 16 86 66, skrive direkte til mig peter@kreta-mad.dk eller ved at udfylde kontaktformularen her: