Fri fragt over 350 kr     Leveringstid 1-2 dage

Autentisk kretensisk honning, hvor bierne hverken får sukker eller medicin. 100% naturlig og fri for medicinrester.

Stathakis Family

Stelios Stathakis startede i biavlerbranchen i 1963, hvor han investerede i sine første bikuber. Sidenhen voksede Stathakis Family på baggrund af passion og kærlighed til honning, og i dag har de over 2000 bistader. (Bistader har altid to forskellige farver, og der er aldrig den samme farvekombination i en gruppe af bistader. Dette skyldes at bierne er meget territorielle, så de forskellige farver sikrer, at bierne kan finde deres egen bistade.) Stathakis Family drives i dag af Stelios’ børn, som driver forretningen med samme passion, kærlighed og ansvar over for miljøet og øen Kreta. Stathakis-familien er stolte og beærede over at bo på Kreta, der har et helt særligt miljø, der gør det muligt at udleve passionen for honning.

Stathakis honning

Hos Stathakis Family er man originale biavlere, der udelukkende pakker og producerer sin egen honning. De forhandler ikke honning produceret af andre, eller pakker andet honning i deres emballage. På den måde kan familien altid stå inde for kvaliteten af honningen. Det betyder dog også, at honningmængderne er begrænsede, og at de varierer fra sæson til sæson.

Stathakis giver ikke deres bier medicin, da de ikke ønsker rester af medicin i honningen. Derfor kan du trygt vælge en Stathakis Family honning, velvidende at honningen ikke indeholder medicinrester. Stathakis giver heller ikke deres bier sukker, når et område afblomstrer så flyttes bierne til nye områder. Stathakis har nøje udvalgt 7 steder på Kreta, hvor deres bistader er placeret. Dette afspejler deres enorme kendskab til, hvornår øens forskellige planter blomstrer. Det er et stort arbejde at flytte bierne rundt på øen, men det er umagen værd, for deres honning er derfor 100 % naturlig og smager fantastisk.  

Læs mere om græsk honning her.

Filosofi                                                                               

Stathakis Family producerer eksklusiv kvalitetshonning fra Kreta. Familien er dybt passioneret omkring at lave et 100% naturligt produkt med filosofien om, at vi skal tage vare på den natur, vi er i. De bistader som familien bruger til at fremstille timian honningen er placeret på den vestlige del af Kreta, hvor timianplanterne har de bedste vilkår for at blomstre. MELODI hedder Stathakis’ timianhonning, der produceres på nektaren fra timianen, og som er af den højeste kvalitet. Timianen blomstrer 10-11 uger om året og Stathakis timian honning fremstilles i smukke omgivelser ved Kap Gramvousa, Elafonisi og ruinerne af oldtidsbyen Falasarna. På de stejle bjergskråninger med udsigt til det ægæiske hav flyver bierne rundt og skaber det kretensiske ”guld”, som menneskene på øen har nydt siden oldtiden.

Da timianplanter ikke blomstrer året rundt, producerer Stathakis Family også en blandingshonning bestående af timian, fyrretræ og 187 urter og planter, hvor mange af dem er endemiske. Endemisk vil sige at det eneste sted i verden, hvor disse planter gror, er på Kreta. Mange honningproducenter vælger den nemme løsning, som er at primært bruge nåletræerne og herefter give bierne sukker, når føden er knap, og medicin hvis behovet opstår. Stathakis flytter i stedet bierne derhen, hvor planterne blomstrer. Det at kombinere nåletræer med timian og 187 forskellige urter gør denne honning til noget helt særligt. Bierne kommer rundt på hele Kreta, når denne honning fremstilles, heraf kommer navnet Crete’s honey. Hvis du holder ferie på Kreta, så kan du tage et smut forbi den lille hyggelige by Kissamos. Her ligger Stathakis lille informationscenter, hvor du bl.a. kan se og høre nærmere om de planter, der bruges til at fremstille honningen, og hvorfor lige netop disse planter egner sig særligt godt til honningproduktion.

Al honning produceret af Stathakis Family er 100 % naturligt og er produceret uden konserveringsmidler og tilsætningsstoffer. Honningen er rig på aminosyrer, vitaminer, mineraler og antioxidanter produceres uden varmebehandling eller anden raffinering.

Honning

Vejen fra bikube til honningkrukke foregår altid med en stor respekt for bierne, miljøet og produktet. På samme måde overholder Stathakis Family alle hygiejnebestemmelser og reglementer for produktion af honning. Deres honning bliver testet på det anerkendte tyske laboratorium Intertek i Bremen, for at sikre kvaliteten af honningen er som den skal være, og for at kunne dokumentere at honningen er 100% naturlig og fri for tilsætningsstoffer. Når man producerer timian honning skal man desuden sikre sig, at honningen har et indhold på over 18 % timianpollenkorn, før man må kalde det for timian honning. Dette sker i henhold til græsk lovgivning, som er meget strengere på dette område end andre lande i middelhavsregionen, som også producerer timian honning. Den græske timian honning regnes af mange, som blandt de bedste honninger i verden.

Logo

Informationscenter og apiterapi

Stathakis Family har et lille informationscenter i byen Kissamos på den vestlige del af Kreta. Her kan man blive meget klogere på, hvordan honningen fremstilles, de forskellige planter, og man kan naturligvis også smage på honningen. Ydermere har Stathakis lavet en kabine, hvor man kan få apiterapi. Her kan man slappe af og nyde biernes summen, mens man indånder helt særlig bikubeluft. Summen og duften fra bikuberne hjælper dig med at slappe af og er godt mod angst, søvnløshed og stress. Apiterapi har også en positiv effekt på mennesker, der blandt andet lider af bronkitis og astma.

Når man besøger informationscenteret, så møder man dybt passionerede mennesker, som besidder en utømmelig viden om honning, og som brænder for at lave en 100% naturlig honning. Er du interesseret i apiterapi, så anbefaler vi, at du booker dette i forvejen.
 

Eksklusivt

Den meget eksklusive kvalitetshonning fra Stathakis Family bliver kun forhandlet i ni lande verden over. Her hos Kreta Mad er vi stolte over at viderebringe den vidunderlige smag af Kreta til Danmark, og derved sprede honningpassionen til det tiende land. Vi er af den overbevisning, at denne kvalitetshonning kan gøre en forskel i hverdagen og være med til at skabe glæde hos forbrugeren.