Cretan Nectar Avocado olie fra 250 ml

10401-250-A

Avocadoolie, koldpresset

Avocadoolien har en flot grøn nuance og en mild og let aromatisk smag, hvor man kan ane en mild blød eftersmag af avocado.

Den milde og lette aromatiske smag gør den perfekt til at bruge i salater og til dressing, ligesom den også er god at stege fisk, skaldyr og kylling i, fordi den er så mild. Den fungerer også godt som mild smagsgiver, når man bager halve kartofler eller kartoffelbåde med lidt salt i ovnen og når man laver omelet, røræg og spejlæg.

Avocadoolie er faktisk en af de olier der kan tåle rigtig høj varme, og derfor anvendelig til hård stegning også.

Avocadoer fra Kreta er kendt for deres exceptionelle smag og høje kvalitet, både fordi klima- og jordbundsforhold er noget nær perfekte, og fordi landbrugskooperativet i Chania og de tilhørende bønder kontinuerligt arbejder med kvalitet. Chania området står faktisk for 90% af den samlede produktion af avocadoer i Grækenland.

Avocadoer fra Kreta er kendt for deres exceptionelle smag og høje kvalitet. Det er både fordi klima- og jordbundsforhold er noget nær perfekte, og fordi landbrugskooperativet i Chania og de tilhørende bønder kontinuerligt arbejder med kvalitet. Chania området står faktisk for 90% af den samlede produktion af avocadoer i Grækenland.

Mange af de bønder, der har avocadoetræer, har også oliventræer, og derfra er de vant til, at behandle deres frugt ordentligt og især nænsomt under høsten, for ellers bliver kvaliteten bare ikke god. De anvender derfor også en skånsom teknik når de håndhøster deres avocadoer.

Når man udvider avocadoolie kræver det special udstyr, hvis man også vil have stenene med, og det vil Antonakis brødrene gerne, fordi man får endnu mere ud og en endnu højere kvalitet, når man tager stenen med.

Når avocadoerne er nænsomt høstet, går de ikke i stykker under høsten, og derfor når de ikke at oxidere inden de samme dag, kommer ind i møllen, hvor avocadoolien bliver udvundet. Det er simpelthen en forudsætning for en frisk højkvalitetsolie, at den udvindes sammen dag. Processen inde i møllen, er magen til den som olivenolie undergår, og temperaturen holdes nede på under 30 grader under udvindingen, ligesom for olivenolie. Det betyder, at man får mindre olie, men en langt bedre kvalitet.

Man skal iøvrigt være opmærksom på, at adocadoolie og olivenolie dufter meget forskelligt. Olivenolie bør dufte af frisk grøn frugt, mens avocadoolie har en meget mild duft med noter af avocado, svampe og smør. Nogle opfatter også lette noter af nødder eller artiskok.
Noter

Cretan Nectar Avocado olie.

Koldpresset.

Avocadoolie af bedste kvalitet, der er udvundet direkte af avocado frugt og sten, udelukkende ved mekaniske processor.

Udvundet af Avocado fra Chania området, Kreta.

Næringsindhold

Gennemsnitlige værdier

Pr. 100 ml

Energi

3404 kJ/825 Kcal

Fedt

Heraf: mættede fedtsyrer

Enkeltumættede fedtsyrer

Flerumættede fedtsyrer

91,6 g

14,2 g

68 g

9,4 g

Kulhydrat

Heraf: sukkerarter

0,0 g

0,0 g

Protein

0,0 g

Salt

0,0 g

Kan ikke købes Nej
Detaljer

Opbevares mørkt og køligt, både før og efter åbning. 

Nettoindhold: 250 ml.  

Oprindelsesland: Grækenland

Importør: www.kreta-mad.dk