Fri fragt over 500 kr. under 10 Kg      1-2 hverdage

Tofillo Cretan Mountain Tea, Økologisk urtete

10601-Mou20U

Cretan Mountain Tea

Cretan Mountain Tea vil give dig lidt af en smagsoplevelse, som du vil kunne nyde på alle tider af døgnet. Du vil opleve en let pikant krydret smag, efterfulgt af en sød aroma, der runder teen af. Din smagsoplevelse afsluttes med en lettere frisk og mild smag, der giver dig lyst til mere. Hvis du er til sødme i din te, kan du med fordel anvende en smule honning.

Urten, Sideriris syriaca, som denne te består af, kan du kun finde på Kreta.

Cretan Mountain Tea er en bjergte, da man typisk støder på urten i 1.000 – 1.200 meter over havets overflade. Hvis du holder af at drikke din te, mens du læser en god bog, er denne te et godt valg. Dens gode smag gør den oplagt at nyde både morgen og aften og kan drikkes varm eller kold. Nyder du teen kold, vil en skive appelsin være et godt supplement.

Ideel til både desserter, frugt og ost.

 

Pakke: 20 g (20 kopper)

 

Bedst før: Dec 2020

Bjergurten gror i ca. 1.000-1.200 meters højde over havets overflade på det berømte bjergplateau, Omalos på Kreta, Grækenland. Tofillo har på dette bjergplateau én af deres mange urtemarker, hvor de kun dyrker denne bjergurt. Urteplanten har nemlig her ideelle vækstbetingelser, og passer nærmest sig selv.

Da Tofillo i sin tid startede med at dyrke bjergurten, hentede de frø fra de vilde bjergplanter, der voksede længere oppe på bjerget. I dag når de skal plante nye urteplanter, kommer nogle af frøene stadig fra de vilde bjergplanter, mens andre kommer fra Tofillos egne urteplanter. Dette sikrer at hver urteplante på Tofillos mark er unik.

Urterne bliver plantet i oktober måned, eftersom at vejret her ofte er regnfuldt, hvilket øger chancerne for at planten overlever udplantningen. Dette betyder ligeledes, at Tofillo ikke behøver at vande urterne kunstigt – vandingen sker derfor udelukkende naturligt.

Urteplanten kan blive mere end 10 år, men allerede efter tre år er planten vokset tilpas og er klar til høstning. Høstningen afhænger af vejret, men typisk finder den første høst sted i maj til juni måned, hvor man her får de bedste urter, mens anden høst finder sted i juni til august måned. Høstningen foregår midt på dagen for at undgå morgenduggen. Umiddelbart efter høstningen bliver urterne tørret i luft- og lystætte bokse, indtil de er klar til at blive pakket i Tofillos æstetiske og elegante teæsker.

Noter

Ingredienser: Urten Sideriris syriaca

Nettoindhold: 20 g

Detaljer

VARM TE

1. Tilsæt de tørrede krydderurter i en tekande med låg.

2. Tilsæt varmt vand (med en temperatur på op til 90°C).

3. Lad tekanden være tildækket i ca. 10 minutter.

4. Fjern alle urter og nyd din urtete!

Tip: Tilsæt en teskefuld honning og nyd det!

 

KOLD TE

1. Tilsæt de tørrede krydderurter i en tekande med låg.

2. Tilsæt varmt vand (med en temperatur på op til 90°C).

3. Lad tekanden være tildækket i ca. 10 minutter.

4. Fyld et glas med is, hæld te i og nyd!

Tip: Tilsæt en teskefuld honning og nyd det!

Om producenten

Tofillo blev til ved at grundlæggerne, Rodo og Niko, indsamlede vildtvoksende urter og krydderurter med henblik på at kunne pode dem og dyrke dem på egne marker. Deres formål med at indsamle disse vildtvoksende, farverige og velsmagende urter var at producere delikate urteteer og krydderier. Konceptet omkring Tofillo bygger således på vildtvoksende planter, bæredygtighed og en dyrkning med respekt for naturen og dens naturlige aromaer. 

Markerne, som Tofillo dyrker planterne på, er alle placeret sådan, at urterne kan gro i deres naturlige fauna. Når Tofillo håndhøster deres urter, er det fordi deres produkter skal være de absolut bedste og reneste. De tager derfor kun de bedste blade, som får en naturlig langsom tørring, der sikrer, at så meget naturligt som muligt bevares i urterne. Tofillo leverer noget af det fineste indenfor urter og krydderier, og går ikke på kompromis med kvaliteten.

Filosofien bag Tofillo er, at de ikke gør brug af unødige ressourcer, såsom kunstvanding eller kunstgødning. Fordi Tofillo ikke kunstgøder eller -vander, har Rodo og Niko placeret deres marker lige præcis dér, hvor hver sort trives bedst. De vildtvoksende planter og urter dyrkes derfor både oppe i bjerglandskabet, på Omalos sletten, tæt ved nedgangen til Samaria Kløften og nede tæt på havet. Tofillo har bygget vandreservoirer, hvor der opsamles regnvand til hvis det skulle blive nødvendigt at vande i løbet af den varme græske sommer. Urterne bliver håndplukket, så produktionen af Tofillos te og krydderurter er så skånsom og bæredygtig for miljøet som muligt. Med uddannelser inden for agronomi og miljøbeskyttelse, sætter Rodo og Niko en ære i, at deres urter dyrkes med bæredygtighed i højsædet og at selve dyrkningen foregår 100% naturligt. Det vil sige, at hos Tofillo finder du ingen konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer - kun naturligt voksende vilde urter.

Grækenland, herunder også Kreta, består af et folkefærd, som værner om deres historie og ældre generationers måde at leve på. Hos Tofillo balanceres der mellem at fremhæve de goder, som det gamle Grækenland har at byde på og kombinere det med nutidens teknikker på en god og bæredygtig måde.

Økologisk Nej
Pakker Nej

Tofillo blev til ved at grundlæggerne, Rodo og Niko, indsamlede vildtvoksende urter og krydderurter med henblik på at kunne pode dem og dyrke dem på egne marker. Deres formål med at indsamle disse vildtvoksende, farverige og velsmagende urter var at producere delikate urteteer og krydderier. Konceptet omkring Tofillo bygger således på vildtvoksende planter, bæredygtighed og en dyrkning med respekt for naturen og dens naturlige aromaer. 

Markerne, som Tofillo dyrker planterne på, er alle placeret sådan, at urterne kan gro i deres naturlige fauna. Når Tofillo håndhøster deres urter, er det fordi deres produkter skal være de absolut bedste og reneste. De tager derfor kun de bedste blade, som får en naturlig langsom tørring, der sikrer, at så meget naturligt som muligt bevares i urterne. Tofillo leverer noget af det fineste indenfor urter og krydderier, og går ikke på kompromis med kvaliteten.

Filosofien bag Tofillo er, at de ikke gør brug af unødige ressourcer, såsom kunstvanding eller kunstgødning. Fordi Tofillo ikke kunstgøder eller -vander, har Rodo og Niko placeret deres marker lige præcis dér, hvor hver sort trives bedst. De vildtvoksende planter og urter dyrkes derfor både oppe i bjerglandskabet, på Omalos sletten, tæt ved nedgangen til Samaria Kløften og nede tæt på havet. Tofillo har bygget vandreservoirer, hvor der opsamles regnvand til hvis det skulle blive nødvendigt at vande i løbet af den varme græske sommer. Urterne bliver håndplukket, så produktionen af Tofillos te og krydderurter er så skånsom og bæredygtig for miljøet som muligt. Med uddannelser inden for agronomi og miljøbeskyttelse, sætter Rodo og Niko en ære i, at deres urter dyrkes med bæredygtighed i højsædet og at selve dyrkningen foregår 100% naturligt. Det vil sige, at hos Tofillo finder du ingen konserveringsmidler eller tilsætningsstoffer - kun naturligt voksende vilde urter.

Grækenland, herunder også Kreta, består af et folkefærd, som værner om deres historie og ældre generationers måde at leve på. Hos Tofillo balanceres der mellem at fremhæve de goder, som det gamle Grækenland har at byde på og kombinere det med nutidens teknikker på en god og bæredygtig måde.

Denne hjemmeside bruger cookies

Vi bruger cookies for at få hjemmesiden til at fungere, til at indsamle statistik over brugen af hjemmesiden, og til vise dig mere målrettet og relevant indhold, baserende sig på din brug af hjemmesiden. Vi deler oplysninger om besøg på vores website med sociale medier, annonce- og analysetjenester, som hjælper os med at målrette vores annoncer på andre websites. Du kan læse mere om cookies, hvilke cookies vi anvender, og hvordan du eventuelt sletter dem igen, ved at gå til siden "Om cookies". Nedenfor kan du vælge blandt de forskellige typer af cookies, eller vælge dem alle.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Vis detaljer