Fri fragt over 350 kr     Leveringstid 1-2 dage

Den bedste olivenolie 

Hvad kendetegner en kvalitets olivenolie? 

Der findes mange forskellige typer og definitioner af olivenolie. Selve duften og smagen kan variere meget efter hvilken sort, høsttidspunkt, område og producent olivenolien kommer fra. Den bedste olivenolie er ekstra jomfruolien. En ekstra jomfru olivenolie må ikke have nogen smagsdefekter, og den er udvundet direkte fra oliven, så du får ”juicen” fra oliven og intet andet. Men lad dig ikke narre, selvom en olivenolie bærer navnet ekstra jomfru er der stadig markante forskelle.

Læs mere om de forskellige typer af olivenolie her. 

Billede

Nogle af vores olivenolier

Sådan skal en god olivenolie dufte og smage 

Hvis du vil finde ud af om den ekstra jomfru olivenolie, som du bruger der hjemme, er en olie af høj kvalitet, så er der intet andet for end at dufte og smage dig frem. Det du skal lægge mærke til ved en ekstra jomfru olivenolie, er disse tre kendetegn:

Duft: En duft af friskhed, nyslået græs, grønne oliven. Afhængig af hvilken sort og ophav olien har, kan du måske også dufte mandel, artiskok, tomat og banan.
Bitter smag: En god olivenolie skal være bitter. Denne bitterhed er med til at give en god balance, når den anvendes i madlavning.
Peber: Hvis du smager på olivenolien rent, så skal den give dig en peberagtig og kradsende fornemmelse i halsen, når du synker den. Dette skyldes de sunde egenskaber i olien som fx det høje antal phenoler og antioxidanter.

Hvis du har lyst til at vide mere om olivenoliesmagning så læs vores grundige guide her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdens bedste olivenolie – Ultra Premium 

Der har været et stigende behov for at differentiere imellem standard ekstra jomfru olivenolier til det bredere marked, og de ekstra jomfru olivenolier af den absolut højeste kvalitet. Derfor er der opstået en forholdsvis ny betegnelse, som hedder ”Ultra Premium”. Det er olivenolieproducenterne selv, som giver deres olivenolie betegnelsen, men kun hvis den efterlever strenge krav til fx beskæring af træer, høst, produktion, opbevaring, smag, duft og kvalitet. Men det betyder også, at der er stor diskussion blandt producenterne, hvem som i virkeligheden kan tillade sig at kalde deres produkt ”Ultra Premium”. Men Ultra Premium er som oftest blandt de bedste i verden, og derfor hører de prismæssigt også til i den høje ende af skalaen. Men pengene er givet godt ud. Du får typisk en olie med et meget højt phenoltal, som gør olien rig på en kraftig smag og en masse sundegenskaber. Herunder antioxidanter som kan hjælpe med at modvirke kræft og hjertekarsygdomme.

Den bedste olivenolie skal passe til formålet 

Som vi startede med at sige, er der meget store forskelle på olivenolie, og det er derfor svært at bestemme, hvad den bedste olivenolie er. Det kommer helt an på, hvad olien skal bruges til. Er du på udkig efter en kraftig, mild eller mellem olivenolie? Skal olien bruges til milde eller kraftige retter? Eller vil du drikke den rent for at få de sundegenskaber?

Kraftig olivenolie: Prøv en kraftig olivenolie til kraftige retter med oksekød hvor du fx kan hælde olien ud over bøffen. Hvis du vil smage en af verdens bedste olivenolier, så anbefaler vi, at du prøver Ultra Premium Pamako. Pamako er en meget kraftig økologisk ekstra jomfru olivenolie, som er skabt på tsounatioliven fra Kreta. Denne olivenolie egner sig også godt til at drikke rent pga. af det høje antal phenoler og antioxidanter. Du kan fx starte hver morgen med 20 ml. Pamako. Det høje antal phenoler bidrager til at beskytte fedtstoffer i blodet mod oxidativt stress. Denne gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 20. ml.

Du finder Pamako’s fantastiske olivenolie her. 

Mild olivenolie: Hvis du skal spise en mild ret som f.eks. hvidfisk eller mildt krydret kylling, så vil vi anbefale en mere mild olivenolie. Her kunne Monastery fra Terra Creta være et oplagt valg. Denne ekstra jomfru olivenolie har en rund og mild smag, og den passer derfor perfekt til milde retter. Olivenerne til Monastery fra Terra Creta dyrkes tæt ved det gamle kloster Chrisoskalitissa, som er smukt beliggende på det vestlige Kreta med udsigt til havet og olivenlundene. Når du køber Monastery støtter du samtidig klosterets vedligeholdelse.

Du finder Monastery fra Terra Creta her.

Mellem/kompleks olivenolie: Hvis du er på udkig efter en olivenolie, som hverken er for kraftig eller mild, så vil vi anbefale Terra Creta’s premium blend 42. Denne ekstra jomfru olivenolie er en blanding af 42 af verdens absolut bedste olivensorter, som dyrkes i det fantastiske klima på Kreta. Denne olie er hverken for kraftig eller for mild, så du får en kompleks olivenolie, der egner sig rigtig godt til pastaretter eller bare til brød.

Du finder Terra Creta’s premium blend 42 her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den gode olivenolie findes sjældent i supermarkedet 

Nede i det lokale supermarked har de et stort udvalg af olivenolie. Det er bare sjældent, at vi finder den bedste olivenolie her. Hvis du er på udkig efter en ekstra jomfru olivenolie til hverdagsbrug, som ikke koster en formue, men som samtidig er af høj kvalitet, så er Terra Creta’s økologiske olivenolier lige noget for dig. Terra Creta laver en økologisk olie af meget høj kvalitet, og den koster ikke meget mere end dem, du finder nede i supermarkedet.

Se hele Kreta Mad’s udvalg af økologiske olivenolier fra Terra Creta her.