Fri fragt over 350 kr     Leveringstid 1-2 dage


Timian honning 

Den berømte honning fra Kreta 

Timian honningen udgør 10 % af Grækenlands samlede honningproduktion, og er kendt over hele verden for den uovertrufne kvalitet samt unikke smag, og den er en helt naturlig del af det græske køkken. Den produceres i hele middelhavsområdet, men den græske besidder den højeste kvalitet. Kreta er den sydligste del af Grækenland og på den smukke ø, er der fantastiske forudsætninger for biavlere. De mange solskinsdage er med til at få timianen til at blomstre 10-11 uger om året, og derfor er kretenserne verdensberømte for deres timian honning, som af mange bliver betragtet som den bedste i verden. Grunden til den sparsomme mængde i forhold til den samlede produktion skyldes, at der stilles strenge krav fra de græske myndigheder om, hvornår en honning må betegnes ”timian honning”. Disse krav er meget strengere end andre lande i middelhavsområdet, der også fremstiller denne type honning som f.eks. Italien og Spanien.

Stathakis Family Honning 100 % naturlig 

Hos Kreta Mad mener vi, at vi har fundet frem til øens bedste producent, nemlig Stathakis Family. Stathakis fremstiller honning timian med passion, kærlighed og ansvarlighed. De passer godt på deres bier og på øens skønne natur. Stathakis producerer udelukkende deres helt egen honning og pakker eller køber ikke honning fra andre. Derfor kan vi garantere for kvaliteten, men det betyder også, at mængden af honning varierer år for år. Stathakis giver ikke bierne sukker, da de ønsker en 100 % naturlig honning. Bierne summer selv rundt på de stejle bjergskråninger og finder timianblomsterne. Stathakis giver heller ikke deres bier medicin, da de ikke vil have rester fra medicinen i deres honning, som ender på forbrugerens bord. Med en Stathakis family honning kan du derfor være sikker på, at der ikke er medicinrester i honningen. Stathakis udfører et stort arbejde, men det er umagen værd, for det giver en 100 % naturlig honning, som smager himmelsk.

Melodi Timian Honning 

Siden Antikken har kretenserne spist honning, og den dag i dag er det fortsat et af de absolut vigtigste produkter for øen. Hos Kreta mad kan vi tilbyde dig den eksklusive Melodi Cretan Thyme Honning fra Stathakis. Denne eksklusive honning forhandles kun i 10 lande verden over, og vi er meget stolte over, at kunne tilbyde danskerne dette kvalitetsprodukt. Melodi er skabt i harmoni med naturen. Timianen blomstrer i de bjergrige egne af det vestlige Kreta, nærmere bestemt Gramvousa, Elafonisi, og ved de minoiske ruiner i Falsarna. På disse stejle skråninger har timianen de bedste forudsætninger, og det samme har bierne. Bierne bliver sat ud i maj, og indsamlingen af honningen finder sted fra sen august til oktober. Melodi honningen besidder følgende egenskaber:

  • En rig og behagelig smag med en kraftfuld finish.
  • Rig på vitaminer (B2, B3, B6, C og K), næringsstoffer, antioxidanter, aminosyrer og mineraler som kalium, kalcium, zink og selenium.
  • Et unikt produkt som er 100 % naturligt.
  • Farven er rav og teksturen er karamelagtig.
  • Krystalliseringen finder sted inden for 6-18 måneder (hvis din honning krystalliserer kan du gøre den flydende igen ved at sætte glasset i et vandbad på 50 grader)

Hvis du er vild med honning og er vant til den fra supermarkedet, så skal du prøve Melodi honningen. Det er en helt anden oplevelse, end det honning du er vant til. Når det gælder smagen har nogle honninger en tendens til at blive for søde og syntetiske. Melodi har en meget anderledes smag. Den er væsentligt mere kompleks, sød men ikke for sød, og den slutter af med en kraftfuld finish. Når det kommer til farve og tekstur er supermarkedernes honning ofte lysegul og meget fast i teksturen. Melodi er mere rav farvet og er væsentligt mere flydende i teksturen. Desto mørkere en honning er, desto flere antioxidanter indeholder den. Med andre ord er de mørkere honninger sundere end de lyse. Honning er et rigtigt godt alternativ til sukkeret, hvis du ønsker at skære ned på dit sukkerforbrug. Brug derfor honning i stedet for sukker til madlavning og bagning. Tommelfingerreglen er, at du kan erstatte 1 teske sukker med ½ til 2/3 teske honning, eller hvis du bruger sukker i bagning, så brug en ½ til 2/3 kop honning i stedet for 1 kop sukker.

Du finder Melodi Cretan Thyme Honey her. 

Stathakis får alt deres honning analyseret og testet hos firmaet Intertek i Tyskland. Intertek er et af verdensførende analyse- og testfirmaer inden for fødevarer. Derfor kan Stathakis altid garantere for kvaliteten af deres honning, og du kan som forbruger trygt vælge denne honning, velvidende at den efterlever alle fødevaremyndighedernes krav. 

Kreta Mad giver dig smagen af Kreta 

Kreta Mad har et stort udvalg af produkter fra den græske ø. Vores rejse startede med, at vi tog til Kreta for at finde den bedste olivenolie. Vi tilbyder derfor også kretensiske ekstra jomfru olivenolier af den højeste kvalitet, og vi har siden udvidet sortimentet markant med flere autentiske produkter af højeste kvalitet. Hos os kan du bl.a. få urtete, dressing, creams og selvfølgelig timian honning. Du finder vores udvalg af Stathakis honning her. 

timian honning

 

billede