Autentiske soutzoukakia græske kødboller fra Restaurant To Mikio

Autentiske soutzoukakia græske kødboller fra Restaurant To Mikio

Soutzoukakia kødboller

  • 800 g hakket oksekød 12%
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 2 æg
  • 2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 dl olivenolie
  • 5 skiver af daggammelt brød gennemblødt i rødvin og presset 
  • Salt og peber

Græsk tomatsauce

  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 stort revet løg
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 400 gr blendede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk spidskommen
  • Laurbærblad
  • Salt og peber

Til anretning

  • 1 lille håndful oliven
  • 3 spsk feta ost
  • 4 spsk Græsk yoghurt 10% 
  • 1 spsk hakket oregano

 

Soutzoukaki

Bland alle ingredienserne sammen og lad blandingen stå i køleskabet i 1 time. Form kødboller med en spiseske i hånden. Brug evt. lidt olivenolie så de slipper bedre.

Steg forsigtigt i Ekstra Jonfru olivenolie til gyldenbrun.

Græsk tomatsauce

Sautér løget i olivenolie. Tilsæt hvidløg og steg i 3-4 minutter indtil løgene er klare. Tilsæt mosede tomater, vin, tomatpasta, sukker, spidskommen, laurbærbladet og krydre med salt og peber. Kog forsigtigt med omrøring indtil saucen bliver tykkere, og så den ikke løber så meget.

Servering

Anret Soutzoukakier på et tallerken og anret tomatsaucen forsigtigt over med en stor ske.

Græske oste er svære at få fat på, så et nemt alternativ er at mose 3 spsk feta med 4 spsk græsk yougurt 10 %, som lægges forsigtigt oven på tomatsaucen.

Til sidst lægges oliven oven på osten, der drysses med frisk hakket oregano og  der sluttes af med en smule ekstra jonfru olivenolie på toppen.

Server med brød eller ovnbagte kartofler.

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details