Linsesuppe
Linsesuppe
Ingredienser:
- 500 gram brune linser
- 1 finthakket løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spiseske tomatpuré
- 3 løvblade
- Salt og peber
- 2 spiseskeer eddike
- 1 dl Terra Creta Ekstra jomfru olivenolie
Tak til Nikos og Maria Psillakis for opskriften, der er taget fra bogen "Olive Oil, the secret of good health".
Fremgangsmåde:
- Læg linserne i en gryde med vand nok til at dække dem, og kog dem i 5-6 minutter. Hæld vandet fra, når de er kogte.
- Svits og brun løget i olivenolie, og tilsæt de resterende ingredienser i gryden. Bland tomatpuréen med lidt vand, inden du tilsætter det. Hæld vand i gryden så det dækker indholdet.
- Kog linserne i omkring 30 minutter og tilsæt så eddiken før det skal koge yderligere 5 minutter.
Velbekomme!