Baklava

Baklava

Kokken, Τheodora Stephan har lavet sin helt egen baklava med Bioleas herlige og økologiske Ekstra jomfru olivenolie!

Ingredienser:

  • 6 dl Biolea Nerantzio appelsin olivenolie
  • 1 kg (4 ruller) frossen phyllo, der har overnattet i køleskabet
  • 360 gram økologiske valnødder
  • 360 gram pistaciekerner
  • 35 gram sukker
  • 35 gram kanel
  • 1 spiseske nelliker

Til siruppen:

5,5 dl vand
130 gram sukker
0,6 dl friskpresset appelsinjuice

Fremgangsmåde

Opskriften giver omkring 48 stykker baklava.

Samlet forberedelsestid: 2 timer, bagetid: 40 minutter.

Siruppen:

Mellem 1 dag og 3 timer før bagning, så der er tid til at køle af.

Hæld vand, sukker og appelsinjuicen på en pande på medium varme og rør rundt til sukkeret er opløst.

Bring siruppen i kog i 2 minutter, eller til siruppen er fast.

Dæk panden med et låg eller lignende og sæt i køleskabet indtil brug.

Baklava:

Drys olivenolien i bunden af en bageplade

Læg en rulle phyllo ud på ét ark ad gangen, og børst phylloen med olie, før du putter et nyt lag på.

Bland valnødder, pistacienødder, sukker, kanel og løvblad sammen i en stor skål.

Spred 360 gram af blandingen ud over phylloen.

På hvert ark lægger du 2 ruller phyllo på toppen, og børster hvert stykke med olivenolie, før du lægger et nyt lag på.

Spred resten af nøddeblandingen ud over phylloen.

Læg den sidste rulle phyllo på toppen.

Forvarm ovnen til 190°.

Skær baklavaen ud i diamantstykker.

Bag i 10 minutter, og sæt så ovnen på 160° og giv dem 30 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Tag ud af ovnen og tilføj øjeblikkeligt den kolde sirup.

Produkter som indgår i opskriften

Tips til bagning

Brug en bred 3- eller 4-tommers malerpensel fra din byggemarked som konditorpensel - din baklava-samling vil gå meget hurtigere!

Glem ikke at skære enhver filo-fad, du laver, FØR du bager!

Sørg for at hælde siruppen jævnt over baklavaen, og dække kanterne og midten af dejen ligeligt.

Du kan bruge en kande eller beholder med en hældetud - endda en klemflaske med en stor spids - for at kontrollere en jævn sirupfordeling.

Fra Theodora Stephans kogebog "OPA! SUND GRÆSK KOGEBOG: Moderne opskrifter til at leve det gode liv”

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details