Braiserede artiskokker med kartoffel og løg
Braiserede artiskokker med kartoffel og løg
Retten her er lavet af kokken, Nancy Harmon Jenkins
Ingredienser:
- 8 små kartofler
- 8 små, faste artiskokker
- 1 citron
- 0,75 dl friskpresset citronjuice
- 1 løg, skåret i tynde skiver
- 2 fed hvidløg, tyndt skåret
- Havsalt og friskkværnet peber
- 2 spiseskeer friskhakket urter (timian, fladpersille)
- 2 løvblad
- 2 spiseskeer Biolea olivenolie, og 0,75 dl olivenolie
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne i tynde skiver.
- Pres en halv citron ned i en skål vand. Skær artiskokkerne i fire lige store dele (fjern hjertet, hvis du føler det nødvendigt). Gnub den anden del af citronen på artiskokstykkerne inden du lægger dem i skålen med citronvand.
- Forvarm ovnen til 190°.
- Dræn kartoflerne og artiskokkerne og læg dem i en skål med løgringene og hvidløgene. Tilføj salt, peber, urteblandingen, løvbladene og 0,75 dl olivenolie. Rør godt rundt i blandingen så olien kommer på alle grøntsagerne. Spred grøntsagerne ud i et ovnfast fad (pande) således at grøntsagerne overlapper hinanden mindst muligt.
- Grøntsagerne skal nu have medium varme på komfuret. Når olien begynder at syde, så tilføj citronjuicen og kogende vand, så grøntsagerne er dækket. Hæld derefter de 5,5 dl olivenolie i.
- Dæk fadet til med sølvpapir og put det forsigtigt i ovnen. Her skal det have 30 minutter. Fjern derefter sølvpapiret og hæld væsken (i fadet) over grøntsagerne. Skru ovnen op på 205° og giv retten 15 minutter eller indtil væsken er væk og grøntsagerne syder i olivenolien.
- Servér øjeblikkeligt.