Braiserede artiskokker med kartoffel og løg

Braiserede artiskokker med kartoffel og løg

Retten her er lavet af kokken, Nancy Harmon Jenkins

Ingredienser:

  • 8 små kartofler
  • 8 små, faste artiskokker
  • 1 citron
  • 0,75 dl friskpresset citronjuice
  • 1 løg, skåret i tynde skiver
  • 2 fed hvidløg, tyndt skåret
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 2 spiseskeer friskhakket urter (timian, fladpersille)
  • 2 løvblad
  • 2 spiseskeer Biolea olivenolie, og 0,75 dl olivenolie

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne i tynde skiver.
  2. Pres en halv citron ned i en skål vand. Skær artiskokkerne i fire lige store dele (fjern hjertet, hvis du føler det nødvendigt). Gnub den anden del af citronen på artiskokstykkerne inden du lægger dem i skålen med citronvand.
  3. Forvarm ovnen til 190°.
  4. Dræn kartoflerne og artiskokkerne og læg dem i en skål med løgringene og hvidløgene. Tilføj salt, peber, urteblandingen, løvbladene og 0,75 dl olivenolie. Rør godt rundt i blandingen så olien kommer på alle grøntsagerne. Spred grøntsagerne ud i et ovnfast fad (pande) således at grøntsagerne overlapper hinanden mindst muligt.
  5. Grøntsagerne skal nu have medium varme på komfuret. Når olien begynder at syde, så tilføj citronjuicen og kogende vand, så grøntsagerne er dækket. Hæld derefter de 5,5 dl olivenolie i.
  6. Dæk fadet til med sølvpapir og put det forsigtigt i ovnen. Her skal det have 30 minutter. Fjern derefter sølvpapiret og hæld væsken (i fadet) over grøntsagerne. Skru ovnen op på 205° og giv retten 15 minutter eller indtil væsken er væk og grøntsagerne syder i olivenolien.
  7. Servér øjeblikkeligt.

Produkter som indgår i opskriften

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details