Friterede Auberginer - Melitzanes Tiganites

Friterede Auberginer – Melitzanes Tiganites

Melitzanes Tiganites eller friterede auberginer (Dybt stegte auberginer) er en skøn forret eller typisk en del af en Meze, laves på lidt forskellige måder i Grækenland. I denne opskrift gennemgår vi både den simple og den der giver en lidt mere luftig dej.

Opskriften her passer som let tilbehør til 2-3 personer, forventer I en portion som der ofte serveres i Grækenland, skal I nok bruge 1 stor aubergine :-)

Aubergineskiverne skal ligge i salt imellem 30 - 45 min, for at få det bedste resultat (du kan godt nøjes med 15-20 min hvis du har travlt). Saltet trækker både bitterstoffer ud af auberginerne, men det trækker også vand ud af dem, så de ikke kan opsuge olien de friteres i. 

Ingredienser:

½ aubergine

1 spsk. salt

200 ml øl

130 g mel

peber

3 dl olivenolie til frittering

Her er der faktisk dej til en hel aubergine, men ellers er der næsten for lidt :-)

Fremgangsmåde

Skær den vaskede aubergine i skiver på ½ cm tykkelse, og hellere lidt tykkere end tyndere. Find et fad der passer i størrelsen, og strø halvdelen af saltet ud, og læg skiverne i fadet. Strø derefter den sidste halvdel af saltet ud over auberginerne, og lad dem trække i 30 - 45 min.

Hvis du nu vil lave den meget traditionelle opskrift, tager du blot mel frem, og vender de tørrede aubergineskiver i melet, hvorefter du friterer dem i en gryde eller pande med olie - se nedenfor.

Vil du lave den med den mere sprøde dej, skal du hælde øllet i en skål sammen med lidt friskkværnet peber. Sigt melet i lidt ad gangen, mens du pisker, så dejen ikke bliver klumpet. Dejen skal være lidt tykkere end pandekagedej, men ikke meget. Hvis du syntes du mangler lidt mel, så brug lidt mere end der står i opskriften. Læg folie over skålen, og sæt dejen i køleskabet.

Efter aubergineskiverne har ligget i salt skylles de grundigt. Jeg plejer også at lade dem ligge i vand i ca. 5 minutter og skifte det et par gange, så jeg får det meste af saltet ud igen. Tør derefter auberginerne rigtig grundigt i et rent viskestykke, tag derefter dejen frem igen.

Hæld olien i en lille gryde eller lille pande, gerne så der kan være 4-6 skiver i ad gangen, og sæt varmen på lidt over medium. Bruger man en stor gryde eller pande, skal man bruge meget olivenolie, med en lille pande laver man bare den lille portion her af 2 omgange.

Olien skal være godt varm, men må ikke ryge, så vi skal i gang. (hvis du har et digitalt termometer, så er 165-175 grader på olien perfekt, når du begynder at lægge aubergineskiverne med dej ned i panden)

Dyp en skive i dejen ad gangen (dejen skal hænge fast) og læg den over i panden, når panden er fyldt op, skal du sikkert allerede til at vende den første skive. De skal nemlig have ca. 1-1½ min på hver side afhængigt af varmen på olien. Olien skal lige dække hele aubergineskiven.

Lav evt. een først, for lige at checke, at varme og stegetid passer.

Læg skiverne på noget fedtsugende papir i et par minutter og derefter over på en tallerken - Server når alle auberginestykkerne er friteret.

 

Produkter som indgår i opskriften

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details