Friterede muslinger
Friterede muslinger
Tak til Nikos og Maria Psillakis for opskriften, der er taget fra bogen "Olive Oil, the secret of good health".
Ingredienser:
- 1 kg friske blåmuslinger
- Terra Creta Ekstra jomfru olivenolie
Til dejen:
- 60 gram mel
- 1 æg
- 1 teske salt
- 0,5 teske bagepulver
- 2,5 dl øl
Til dippen:
- 300 gram græsk yoghurt
- 3 presset fed hvidløg
- 2 spiseskeer eddike eller citronsaft
- 2 spiseskeer Terra Creta Ekstra jomfru olivenolie
- Salt og peber
- 65 gram hakkede valnødder
Fremgangsmåde:
- Bland ingredienserne til dippen, og rør rundt til du når den konsistens du ønsker.
- Vask muslingerne og fjern hårene fra dem. Kog dem i en stor gryde i 5 minutter. De muslinger der ikke har åbnet sig er døde, og skal smides ud. Fjern muslingerne fra skallerne og drys salt og peber over.
- Lav en tyk dej af øl, æg, salt, mel og bagepulver.
- Dyp én musling af gangen i dejen, og smid den i den gryden med varm olivenolie indtil den er gyldenbrun på begge sider. Læg dem på et stykke papir, så de olien kan løbe af.
- Læg muslingerne på et fad rund om yoghurtdippen.