Gammeldags æbleskiver med kanelhonning

Gammeldags æbleskiver med kanelhonning

Her får du en opskrift på lækre gammeldags æbleskiver, hvor smør er skiftet ud med olivenolie, og sukker er skiftet ud med honning. 

Ingredienser:

(Til omkring 20 stk.).

180 gr. mel
2 æg
2 dl. kærnemælk
½ tsk. natron
1 knivspids salt
1 tsk. kanelhonning
3 spsk. økologisk olivenolie fra Terra Creta
½ tsk. kardemomme
Reven skal fra én økologisk citron
Små æblestykker 
Olivenolie til stegning

Serveringsforslag:

Server æbleskiverne med kanelhonning.

Fremgangsmåde

1. Start med at blande nogle af ingredenserne sammen: mel, kanelhonning, salt, natron, kardemomme og citronskal.

2. Del æggene op i hvider og blommer.

3. Pisk kærnemælk og æggeblommerne sammen. Tilføj efterfølgende de sammenblandede ingredienser og tilføj 3 spiskeskefulde olivenolie til dejen. Lad herefter dejen hvile i cirka en halv time.

4. Efter halv time piskes æggehviderne stive, hvorefter de vendes ind i dejen.

5. Opvarm æbleskivejernet og spray olivenolie ned i hver fordybning. Hæld lidt dej ned i hver fordybning.

6. Put et lille stykke æble ned i hvert hul, når dejen er blevet hård i bunden.

7. Vend æbleskiverne. Du opnår den runde form ved at vende æbleskiverne flere gange, mens de er på panden.

8. Æbleskiverne er færdige, når der ikke hænger dej ved, hvis du stikker dem med en kniv eller gaffel.

Produkter som indgår i opskriften

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details