Gammeldags pandekager
Gammeldags pandekager
Her kommer Kreta Mads egen opskrift på en sundere udgave af de gode gammeldags pandekager, hvor de mættede fedtsyrer er byttet ud med de sundere enkeltumættede fedtsyrer, og det meste sukker er byttet ud med naturlige sødemidler som honning eller vindruesirup.
Ingredienser:
- 1 æg
- 200 gram hvedemel
- 2 spsk. koldpresset ekstra jomfru olivenolie fra Terra Creta
- 3 dl. mælk
- 1,5 dl hvidtøl
- 1 knsp. salt
- 1 spsk. honning eller Cretan Nectar vindruesirup
- 1 tsk. vaniljesukker
Til stegning:
- Smør
Pisk æg og mel sammen.
Tilføj olivenolien og mælk under omrøring og smag til med honning, vaniljesukker og salt.
Steg pandekagerne lysebrune i smør på en pande.
Server pandekagerne mens de stadig er lune med enten honning eller Cretan Nectar vindruesirup, vaniljeis og en kop varm urtete.