Græsk lasagne
Græsk lasagne
Opskrift af Renée Copeland, Præsident hos Land of Crete Imports LLC
Ingredienser:
- 1 løg
- 2 spiseskeer Terra Creta økologisk Ekstra jomfru olivenolie, 2 gange.
- 1 kg økologisk hakket oksekød, 10 %
- 1 dåse hakket tomater
- 1 oksekødsbouillon
- Salt og peber
- 1 teske revet muskatnød
- ½ teske kanel
- 1 spiseske hakket havemerian
- 500 gram revet ost
- 2 spiseskeer frisk persille
- 100 gram friskrevet Pecorino Romano eller parmesanost
Bechamelsauce:
- 200 gram saltet smør
- 130 gram mel
- 17,5 dl mælk
- Salt og peber
- 1 teske revet muskatnød
Pastaen:
- 500 gram græsk Pastitsio nudler. Minder om makaroni eller penne, men giver ikke samme smag som græske nudler.
- Salt
- 3 spiseskeer Terra Creta Ekstra jomfru olivenolie
- 6 dl færdiglavet bechamelsauce
- 130 gram friskrevet Pecorino Romano eller parmesanost
- 2 økologiske æg
Fremgangsmåde
Kødet
- Svits løget med salt, peber og olivenolien på medium varme indtil det bliver gennemsigtigt.
- Tilføj kødet til gryden og brun det.
- Når kødet er brunet, så tilsæt de hakkede tomater og oksebouillonen.
- Tilføj herefter muskatnød, kanel og havemerian.
- Lad kødsovsen simre uden låg i omkring 60 minutter, eller indtil det meste af væske er fordampet.
Bechamelsauce
- Hæld mælken i en gryde på lav varme, uden at mælken skaller.
- Smørret smeltes i en anden gryde. Herefter røres melet i smørret. Rør mens du hælder melet i.
- Tilføj den varme mælk i smør og melblandingen. Kom mælken i lidt ad gangen, så du kan røre undervejs. Kogepladen skal stå på medium varme.
- Bliv ved med at røre på lav varme indtil blanding har en tykkelse, som du er tilfreds med (omkring 30 minutter), og tilsæt derefter salt, peber og muskatnød.
Pastaen
- Bring vandet i kog og tilsæt salt og 1 spiseske olivenolie. Derefter tilsæt pastaen. Lad det koge i 8-9 minutter eller til det er al dente
- Hæld vandet fra pastaen, og hæld 1 spiseske olivenolie i den nu tomme gryde. Put pastaen i gryden og drys den sidste spiseske olivenolie over.
- Slå æggene i en skål og rør dem godt rundt. Tilsæt forsigtigt æggene til pastaen, uden at ødelægge pastaen.
- Tilføj 6 dl bechamelsauce og rør forsigtigt i pastaen.
- Rør den friskrevede ost forsigtigt i pastaen.
Lasagnen
- Første lag: læg halvdelen af pastaen i bunden af et ovnfast fad
- Andet lag: hæld 200 gram revet ost over pastaen
- Tredje lag: hæld al kødsovsen oven på osten
- Fjerde lag: hæld 200 gram revet ost over kødet
- Femte lag: hæld resten af pastaen over osten
- Sjette lag: hæld 100 gram revet ost over pastaen
- Syvende lag: spred bechamelsaucen ud over osten
- Ottende lag: drys friskrevet ost over saucen
- Niende lag: hæld olivenolien over osten
- Put retten i ovnen og giv den 60-70 minutter på 190°, indtil osten er gylden.
- Drys frisk persille på toppen, og lad den køle i 10-15 minutter før servering.