Græsk lasagne

Græsk lasagne

Opskrift af Renée Copeland, Præsident hos Land of Crete Imports LLC

Ingredienser:

  • 1 løg
  • 2 spiseskeer Terra Creta økologisk Ekstra jomfru olivenolie, 2 gange.
  • 1 kg økologisk hakket oksekød, 10 %
  • 1 dåse hakket tomater
  • 1 oksekødsbouillon
  • Salt og peber
  • 1 teske revet muskatnød
  • ½ teske kanel
  • 1 spiseske hakket havemerian
  • 500 gram revet ost
  • 2 spiseskeer frisk persille
  • 100 gram friskrevet Pecorino Romano eller parmesanost

Bechamelsauce:

  • 200 gram saltet smør
  • 130 gram mel
  • 17,5 dl mælk
  • Salt og peber
  • 1 teske revet muskatnød

Pastaen:

  • 500 gram græsk Pastitsio nudler. Minder om makaroni eller penne, men giver ikke samme smag som græske nudler.
  • Salt
  • 3 spiseskeer Terra Creta Ekstra jomfru olivenolie
  • 6 dl færdiglavet bechamelsauce
  • 130 gram friskrevet Pecorino Romano eller parmesanost
  • 2 økologiske æg

​Fremgangsmåde

Kødet

  1. Svits løget med salt, peber og olivenolien på medium varme indtil det bliver gennemsigtigt.
  2. Tilføj kødet til gryden og brun det.
  3. Når kødet er brunet, så tilsæt de hakkede tomater og oksebouillonen.
  4. Tilføj herefter muskatnød, kanel og havemerian.
  5. Lad kødsovsen simre uden låg i omkring 60 minutter, eller indtil det meste af væske er fordampet.

​Bechamelsauce

  1. Hæld mælken i en gryde på lav varme, uden at mælken skaller.
  2. Smørret smeltes i en anden gryde. Herefter røres melet i smørret. Rør mens du hælder melet i.
  3. Tilføj den varme mælk i smør og melblandingen. Kom mælken i lidt ad gangen, så du kan røre undervejs. Kogepladen skal stå på medium varme.
  4. Bliv ved med at røre på lav varme indtil blanding har en tykkelse, som du er tilfreds med (omkring 30 minutter), og tilsæt derefter salt, peber og muskatnød.

Pastaen

  1. Bring vandet i kog og tilsæt salt og 1 spiseske olivenolie. Derefter tilsæt pastaen. Lad det koge i 8-9 minutter eller til det er al dente
  2. Hæld vandet fra pastaen, og hæld 1 spiseske olivenolie i den nu tomme gryde. Put pastaen i gryden og drys den sidste spiseske olivenolie over.
  3. Slå æggene i en skål og rør dem godt rundt. Tilsæt forsigtigt æggene til pastaen, uden at ødelægge pastaen.
  4. Tilføj 6 dl bechamelsauce og rør forsigtigt i pastaen.
  5. Rør den friskrevede ost forsigtigt i pastaen.

Lasagnen

  1. Første lag: læg halvdelen af pastaen i bunden af et ovnfast fad
  2. Andet lag: hæld 200 gram revet ost over pastaen
  3. Tredje lag: hæld al kødsovsen oven på osten
  4. Fjerde lag: hæld 200 gram revet ost over kødet
  5. Femte lag: hæld resten af pastaen over osten
  6. Sjette lag: hæld 100 gram revet ost over pastaen
  7. Syvende lag: spred bechamelsaucen ud over osten
  8. Ottende lag: drys friskrevet ost over saucen
  9. Niende lag: hæld olivenolien over osten
  10. Put retten i ovnen og giv den 60-70 minutter på 190°, indtil osten er gylden.
  11. Drys frisk persille på toppen, og lad den køle i 10-15 minutter før servering.

Produkter som indgår i opskriften

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details