Græsk linsesalat

Græsk linsesalat

Kokken, Elena Paravantes Hargitt har lavet denne opskrift og har brugt Bioleas olivenolie.

Ingredienser:

  • 130 gram tørrede linser
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løvblad
  • 200 gram cherrytomater
  • 1 appelsin (eller grapefrugt), skåret i stykker
  • Et halvt løg, hakket
  • 65 gram hakket persille
  • 3 spiseskeer Biolea Ekstra jomfru olivenolie
  • 1,5 spiseskeer rødvinseddike (kan erstattes med citron)
  • Salt og peber

Denne salat er inspireret af en linsesalat, der tilbydes i forskellige badebyer i Mykonos og andre øer. For nyligt fortalte min ven Monica om en linsesalat, hun havde smagt på øen. Det lød lækkert, og jeg ville også prøve den (selvom jeg ikke er på en græsk ø). Jeg eksperimenterede, og dette er resultatet: en levende og farverig salat med mange forskellige smagsoplevelser. Nøglen her er at bruge de mest friske og bedste ingredienser af høj kvalitet - dette er vigtigt især med enkle opskrifter. I vores hjem spiser vi ofte mange store salater og en af ​​de ingredienser, vi lægger stor vægt på, er dressingen og især olivenolien. Hvis olivenolie har en sød smag eller er gammel (og harsk) vil det ødelægge din salat, uanset hvor gode alle andre ingredienser er.

Vi spiste denne salat dagen efter, og det var så godt! At lade salaten trække til næste dag er grundlæggende for, at den gode smag udvikler sig. Det var en varm aften, så det var dejlig med en let ret.

Denne salat er også meget alsidig, det er den basale veganske version, men du kan også tilføje smuldret feta eller tun for at få ekstra protein, og den er glutenfri for dem af jer, der måske har en intolerance. Salaten er god til at tage med på arbejde eller til picnics, og den vil holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Produkter som indgår i opskriften

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details