Græsk salat med olivenolie fra Terra Creta
Græsk salat med olivenolie fra Terra Creta
Ingredienser (Hovedret for to personer, forret for 4 personer)
- 2 faste tomater
- 1 agurk
- 1/2 kop portulak (Alt. spinat eller ruccula)
- 1 medium løg
- 1/2 kop persille
- 1 grøn peber
- 1 spsk syltede kapers
- 5-6 sorte oliven
- 1/2 tsk salt
- 100 gram fetaost
- 1 tsk oregano
- 1 spsk eddike
- 4 spsk Terra Creta ekstra jomfru olivenolie
Vask tomater, agurker, persille, grøn peber og portulak.
Skær dem i større stykker og læg dem i en salatskål.
Tilsæt kapers, løg skåret i tynde ringe og oliven. Tilsæt salt og oregano, hæld olivenolie og eddike udover og bland.
Læg tilsidst sæt en skive fetaost oven på salaten.
Særlig tak til hr. Nikos og Maria Psillakis for opskriften, der er fra bogen "Olivenolie, hemmeligheden om et godt helbred".