Langtidsstegte spareribs
Langtidsstegte spareribs
Hos Kreta Mad har vi lavet vores egen opskrift på lækre langtidsstegte spareribs. Når du anvender vores honning glaze fra Cretan Nectar til marinering af dine spareribs, undgår du konserveringsmidler, farve- og tilsætningsstoffer samt unaturlige sødemidler.
Ingredienser:
1500 g spareribs
3 spsk. økologisk ekstra jomfru olivenolie fra Terra Creta (Mængden passer til én marinering af dine spareribs)
2 spsk. honning glaze fra Cretan Nectar (Mængden passer til én marinering af dine spareribs)
1 tsk. salt (Mængden passer til én marinering af dine spareribs)
Fremgangsmåde:
- Start med at tage dine spareribs ud af køleskabet cirka 10 minutter før du begynder at arbejde med dem.
- Tænd ovnen på 130 grader og lad den forvarme mens du marinerer dine spareribs.
- Læg dine spareribs på en rist over en dyb bradepande.
- Pensl med økologisk ekstra jomfru olivenolie fra Terra Creta på begge sider.
- Giv dine spareribs salt på den side der vender opad.
- Hæld et par dl. kogende vand i bunden af den dybe bradepande. Sæt rist og bradepande med spareribs ind nederst i den forvarmede ovn og giv dem 90 minutter.
- Tag spareribs ud af ovnen og gentag marinering med olivenolie på begge sider. Vend dine spareribs, så modsatte side end før, nu vender opad. Tilsæt salt på siden der vender opad. Sæt dem ind igen nederst i ovnen, nu i 60 minutter, stadig ved 130 grader. Tilsæt eventuelt lidt kogende vand i bunden af bradepanden igen, hvis vandet fra tidligere er fordampet.
- Tag dine spareribs ud af ovnen, hæld overskydende vand fra bradepanden og sæt ovnen på 150 grader.
- Pensl med honning glaze fra Cretan Nectar på begge sider og sæt dine spareribs ind nederst i ovnen.
- Giv dem 10 minutter på 150 grader. Gentag glaseringen med samme fremgangsmåde mindst to gange mere. Ønsker du en kraftigere glaze på dine langtidsstegte spareribs, kan du gentage processen, indtil du er tilfreds.
Server eventuelt dine langtidsstegte spareribs med en frisk og lækker coleslaw.