Pamako og fremtidens olivenoliesmagere

Pamakos fantastiske økologiske ekstra jomfru olivenolie skal uddanne fremtidens olivenoliesmagere

Hos Kreta Mad er vi stolte over at tilbyde danskerne verdens måske bedste olivenolie fra producenten Pamako. På det italienske universitet Mediterranea University of Reggio Calabria uddanner man bl.a. fremtidens professionelle olivenoliesmagere.

De fleste har nok hørt om professionelle vinsmagere, som er dygtige til at smage sig frem til forskellige sorter, årgange, regioner, og at de kan smage et hav af forskellige noter i vinen. På samme måde skal olivenoliesmagerenes smagsløg være kniv skarpe for at mestre kunsten at smage på olivenolie. På det italienske universitet skal de nye smagere, derfor prøve kræfter med de bedste olivenolier i verden.

I den forbindelse udvalgte universitetet tre af verdens bedste olivenolier, en italiensk, en spansk og den græske Pamako Mountain Bio EVOO. Pamakos økologiske ekstra jomfru olivenolie skal derfor bidrage til at uddanne de spirende smagere og gøre dem til verdens bedste.

Pamako blev udvalgt på baggrund af dens høje kvalitet med dens fantastiske smag og rige aroma. Universitetet mente desuden, at Pamakos olivenolie er mere end i stand til at konkurrere med de bedste i verden.

Pamoko bruger den sjældne tsounati sort til at fremstille sin olivenolie. Der var ikke mange, som troede at Eftihis Androulakis fra Pamako kunne fremstille en af verdens bedste olivenolier på denne sort, men det er ikke desto mindre lykkedes ham.

Pamako deltog sidste år i en EVOO IOC konkurrence, hvor den modtog to awards og en special award. Desuden vandt Pamako en Gastronomos Award for den bedste græske olivenolie i oktober 2018.