BEDSTE STRANDE PÅ KRETA

Hvor finder du de bedste strande på Kreta?

Kreta Mad hjælper dig med at finde svaret.

Kreta er en ø i Grækenland, der er kendt for sine smukke strande med krystalklart vand og hvide sandstrande

Der er mange forskellige strande at vælge imellem, men nedenfor har vi samlet en liste over nogle af de bedste strande på Kreta, som du absolut ikke må gå glip af.

1. Elafonisi Beach

Denne smukke strand ligger i det vestlige Kreta og er kendt for sine rosa farvede sandkrystaller. Stranden er omgivet af en lagune, som gør vandet blødt og klart, hvilket gør den ideel til børn. Der er også mange faciliteter på stranden, så du kan nyde en dag i solen.

2. Balos Beach

Denne strand ligger i det nordvestlige Kreta og er kendt for sine turkisblå farver. Stranden er omgivet af klippeformationer, som gør den til et unikt sted at besøge. Du kan også se delfiner i vandet, hvilket gør stranden til et populært sted for dykkere.

3. Falasarna Beach

Denne strand ligger i det vestlige Kreta og er kendt for sine hvide sandstrande og krystalklare vand. Stranden er omgivet af en lille by, hvor du kan finde et udvalg af restauranter og butikker. Stranden er også et godt sted at surfe, da der ofte er gode bølger.

4. Vai Beach

Denne strand ligger i det østlige Kreta og er kendt for sine palmer og krystalklare vand. Stranden er omgivet af en palmeplantage, som gør den til et idyllisk sted at slappe af. Der er også mange faciliteter på stranden, så du kan nyde en dag i solen.

5. Preveli Beach

Denne strand ligger i det sydlige Kreta og er kendt for sine hvide sandstrande og palmer. Stranden ligger ved siden af en flod, hvilket gør vandet blødt og klart. Du kan også se delfiner i vandet, hvilket gør stranden til et populært sted for dykkere.

Disse er kun et lille udpluk af de mange fantastiske strande, der findes på Kreta. Uanset hvilken strand du vælger at besøge, vil du opleve enestående skønhed og et unikt landskab.

Læs endnu mere om de enkelte strande nedenfor.

Nea Chora Beach

Bor du i eller omkring Kretas næststørste by, Chania, så er mulighederne for at finde en fantastisk sandstrand mange. En af disse er Nea Chora Beach, der med sit bløde, lysbrune sand leder dig ud i den nordlige kysts klare vand.

Med vand der ikke bliver dybt lige med det samme, er Nea Chora Beach yderst velegnet til børnefamilien. I nærheden ligger der en lille fiskerhavn, hvor flere restauranter og caféer serverer både kolde drikke, is og mad. Langs hele stranden løber der en vej, og bag denne ligger der også flere caféer og restauranter. Mange af byens tavernaer specialiserer sig i at lave mad med frisk fisk, så hvis det er noget for dig, så er en af Nea Choras gode restauranter værd at besøge.

I vandet ved Nea Chora ligger der en masse små klipper og rev. Dette gør det ideelt for dig, der gerne vil ud at snorkle i det klare vand.

Badevandstemperaturen er højest mellem juni og oktober, mens lufttemperaturen allerede fra maj og frem til november er varm og god til strandbesøg.

Elafonissi Beach

Elafonissi Beach er ikke kun kendt for at være en lyserød strand, den er også en af de absolut bedste på Kreta – måske i hele Europa. Her vil du opleve krystalklart vand, hvor du kan se små fisk og krebsdyr svømme rundt.

Elafonissi er en stor strand, og du føler derfor ikke, at den er overrendt af mennesker, selvom den er et populært turistmål. Er du samtidig glad for at surfe, så er Elafonissi den helt ideelle strand til dig, da vinden her ofte er stærkere end ved andre strande på Kreta.

Elafonissi Beach ligger afsides på Kretas vestkyst og kræver ofte en lidt længere tur i enten bil eller bus. Turen er dog det hele værd, hvis du vil have en helt unik naturoplevelse ved Middelhavet og se den strand mange mener, er den bedste strand på Kreta. 

Mange rejsebureauer har udflugtstilbud, som fragter dig til og fra Elafonissi Beach. Det er muligt at købe lidt drikkevarer og enkelte snacks på stranden, men mulighederne for at købe mad er ikke store. Husk derfor gerne selv at tage både drikkevarer og mad med, når turen går til Elafonissi.

Preveli Beach

Preveli Beach ligger på den sydlige del af Kreta, ca. 35 km syd for Rethymon. Stranden er, med sine mange palmer, en helt fantastisk naturoplevelse. Stranden er fredet, og i modsætning til mange af Kretas andre strande, hvor der står solsenge og parasoller i massevis, er det besluttet, at disse faciliteter ikke findes på Preveli Beach. Dette er i høj grad med til at forstærke den smukke naturoplevelse på stranden.

På denne strand kan du svømme mellem klipper i det dybe vand. På grund af dybden på vandet i Preveli Beach undgår du også de alt for høje bølger.

Igennem palmeskoven, der tårner op bag ved strandens sand, løber floden The Great River. Palmeskov og stranden ligger i en kløft, der omkranser skov og strand med sine 600 meter høje klippevægge. Preveli Beach er altså ikke kun værd at besøge hvis du vil nyde en dag på stranden, men lige så meget hvis du vil have en helt fantastisk naturoplevelse, med en unik udsigt ud over selve sandstranden.

Bliver du sulten eller tørstig under dit besøg på Preveli Beach, så kan du med fordel besøge den hyggelige café, der ligger mellem palmerne.

Turen til Preveli Beach er let i bil, men ligesom ved Balos Beach skal du her være opmærksom på at turen fra parkeringspladsen til stranden er både lang og stejl, da man går langs en klippe. Turen kan være besværlig, hvis du er dårligt gående. Fra både Plakias og Agia Galiani kan man i stedet tage en båd, der sejler dig til Preveli Beach.

Preveli Beach er klart et besøg værd, hvis du gerne vil opleve en anderledes strand på Kreta.

Balos Beach

På den vestlige del af Kreta finder du også smukke Balos Beach, der går under navnet Grækenlands Maldiverne. Balos er kendt for sin lagune, der gør stranden til det perfekte sted for dig, der rejser med børn, da vandet i Balos lagune de fleste steder ikke går meget længere end til knæene.

På Balos Beach kan du med fordel pakke dit kamera med – stranden er et af Kretas absolut mest fotograferede steder, ikke mindst på grund af sit krystalklare blå vand, smukke klipper og bjerge i baggrunden. Så har du søgt på Kreta lyserød strand vil du opdage, at Balos Beach ligesom Elafonissi også har denne unikke farve.
Du har mulighed for at leje parasol og liggestole på stranden.

Balos Beach har kun en enkelt kiosk, så husk at medbringe drikkevarer og snacks.

Du kan både køre i bil til stranden, eller du kan tage en båd fra Kissamos, hvor du kan være heldig at møde et par delfiner på vejen.

Tager du bilen skal du være opmærksom på flere ting – ca. 7 km før du når Balos Beach støder du på et naturområde. Turen gennem her tager gerne 30-40 minutter, da du kører på en dårlig grusvej. Når du ankommer til Balos Beach, er der en parkeringsplads, der dog også kræver at du skal gå en tur på omkring 1-2 km, der samtidig også går stejlt nedad. Er der ikke plads ved parkeringspladserne kan du i stedet holde langs vejen. Dette gør turen til stranden lidt længere. Turen kan være en del anstrengende, og vi anbefaler at du ikke tager den hvis du er dårligt gående.

Mange foretrækker at tage båden til Balos, og med strandens popularitet og mange besøgende er der mange bådture derud hver dag.

Balos Beach er en utrolig smuk og naturskøn strand, og er uden tvivl et besøg værd.

Stalis Beach

På den nordøstlige del af Kreta finder du Stalis Beach. Stalis er et stort ferieområde, der ligger mellem byerne Malia og Hersonissos, og består af flere forskellige strande, som ligger i forlængelse af hinanden. Der er altså mange muligheder for dig, der besøger Stalis Beach, som er en meget turistvenlig strand. Der er både adgang til toiletter og brusere, og du kan flere steder på og omkring stranden finde restauranter og caféer. 

Strandens sand er fint og blødt, vandet er flere steder relativt lavt, og Stalis er altså et godt sted til børnefamilien. Parasoller og liggestole kan lejes billigt hos en af de mange restauranter.

Samtidig tilbyder Stalis Beach mange forskellige aktiviteter, og er du eventyrlysten kan du leje jetski, vandcykler eller få en tur i en bananbåd.

Stalis Beach er også et godt sted at besøge om aftenen, da der er mange barer og restauranter, der spiller live musik og har happy hour. Der er også mange butikker og souvenirbutikker, hvis du vil tage noget med hjem som et minde.

Fra Hersonissos kan du tage en bus, og du er fremme ved Stalis Beach på under et kvarter. Fra både Hersonissos og Malia er der gode vandremuligheder langs strandvejen, hvor du undervejs kommer forbi mange barer og restauranter.

Vai Beach

Vai Beach er en meget populær strand på Kreta. Stranden er kendt for at have et caribisk præg, og består af store, smukke palmer, der optræder som en stor skov på den bagerste del af stranden.

Sandet på Vai Beach er finkortnet og gyldent, men bliver dog hurtigt mere groft med små sten i den ene ande af stranden. Det turkis vand har sjældent mange bølger, og med sin forholdsvis lave dybde er den perfekt til både børn og voksne. 

Hvis du søger skygge, så kan du med fordel se, om du kan finde en palme at ligge dig under, eller du kan leje palmebladeparasoller på stranden.

Vil du gerne se den smukke udsigt over Vai Beach kan du med fordel gå ud til den udsigtsplatform, der findes i strandens ene ende. Her kan du se både strand og den store skov af palmer.

Du kan både køre selv eller tage en lokal bus fra Sitia, der er den nærmeste store by og ligger ca. 25 km væk, til Vai Beach. Vær opmærksom på at parkering koster penge ved Vai Beach, når du kommer i egen bil. Kører du selv kan du med fordel besøge en af de lokale frugtboder, der sælger frisk frugt og grøntsager, og som ligger på vejen til stranden.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at få mere viden om, hvad du ellers kan se, når du besøger Middelhavets smukkeste ferieø, så har Kreta Mad lavet en guide over nogle af de ting vi mener er et besøg værd, når turen går til Kreta. Dem kan du læse mere om her.

Hvis du vil høre mere om, hvad vi mener er den bedste strand Kreta, så er du altid velkommen til at kontakte Kreta Mad.

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details