Olivenolie til stegning
Leder du efter den bedste olie til stegning?
Mange vælger at stege i olie fremfor smør eller fedt, men hvilken olie er bedst at stege i? Der findes utallige olier på markedet, og det kan derfor være svært at gennemskue, hvilken olie du skal bruge, når du skal stege kød, grøntsager eller andet – men her kan vi hjælpe dig.
Hos Kreta Mad har vi tre varianter af olivenolie til stegning
På vores webshop finder du et stort udvalg af kvalitetsolivenolier, som alle er skabt med fokus på bæredygtighed. Alt efter hvilken olivenolie du søger, så har vi en til enhver lejlighed:
- Terra Creta Olivenolie Økologisk: Denne milde olivenolie kan du sagtens bruge i din madlavning.
- Terra Creta Olivenolie PDO: Denne lidt mere krydrede er et godt valg til din madlavning.
- Terra Creta Olivenolie: Den kan bruges til stegning, friture og gryderetter.
Må man stege i olivenolie?
Ja! Naturligvis må man det. Det er noget gammelt vås, at man ikke må stege i olivenolie. De har faktisk gjort det i middelhavslandende gennem mange tusinde år. Når du skal stege i olie, vil en ekstra jomfru olivenolie, som for eksempel Terra Cretas økologiske olivenolie være oplagt.
Du kan anvende olivenolie til stegning op til 190 grader. Det vil sige, at du skal ikke sætte kogepladen på maks. En olie må aldrig ryge. Hvis din olie begynder at ryge, skal du smide den ud, vaske panden og starte forfra.
Når du skal stege noget, der kræver meget høj varme, skal du bruge mættende fedtsyrer, som for eksempel smør, kokosolie eller svinefedt. Du skal dog være opmærksom på, at Hjerteforeningen anbefaler, at man generelt til stegning bruger umættede fedtsyrer såsom olivenolie.
Du kan læse mere om Hjerteforeningens anbefalinger om fedtstoffer her.
Leder du efter en olivenolie til stegning, bør du gå efter vores olivenolier i den lavere ende af prisskalaen, fordi noget af smagen fortrænges. Vores dyrere ekstra jomfru olivenolier er lige så velegnede til stegning, men de er mere delikate i smagen, og derfor anbefaler vi disse til kold anvendelse i salater, dressinger osv. Du kan sagtnes bruge de dyrere olivenolier til stegning, men du vil opleve, at det smagsmæssigt vil være synd at bruge dem til varm madlavning. De har meget at byde på, og det kommer bedst til udtryk i en kold salat, i dressinger eller dips. Du kan også hælde dem over din færdige retter, som en ekstra smagsgiver.
Olivenolier til salater og færdiganrettede serveringer
Hos Kreta Mad har vi mere end 10 forskellige olivenolier, der alle har det til fælles, at de er produceret på Kreta af kompetente og kvalitetsbevidste producenter. Vi har f.eks. vores Terra Creta Multivarietal Premium Blend 42, som er produceret af 42 af verdenens bedste olivensorter. Den er ideel at anvende i eksempelvis salater. Derudover kan du også finde vores Terra Creta Platinum 0,3 Ultra Low Acidity, som du både kan bruge i salater og over færdige retter.
Hvis du gerne vil være sikker på, at den olivenolie du anvender til din mad er baseret på ren "juice" fra oliven, så skal du være opmærksom på, at din olie enten skal være ekstra jomfru olivenolie eller jomfru olivenolie. Olivenolier, der ikke bærer betegnelsen ekstra jomfru eller jomfru, vil oftest være kemisk- og varmebehandlede.
Kreta Mad – fokus på kvalitet
Når du besøger vores webshop, vil du opleve, at vi hos Kreta Mad går op i at fortælle en historie, der sætter alle vores produkter i perspektiv. Vi sætter en ære i, at sætte Kreta og de græske specialiteter på landkortet, fordi vi mener, at Grækenland virkelig kan noget, udover at producere olivenolie til stegning. Dette ville selvfølgelig ikke være muligt, hvis ikke vi kunne samarbejde med producenter og leverandører, som sætter lige så stor pris på økologi, kvalitet og bæredygtighed, som vi gør.
Hvis du er blevet nysgerrig på vores produkter og har lyst til at vide mere, så kan du gå på opdagelse på vores hjemmeside, i vores webshop eller kontakte os. Kontakt os her.
Er du interesseret i at vide mere olivenolie, honning og andre ting relateret til Kreta? Så få viden om dette her.