Terra Creta 0,3 Platinum Ultra Low Acidity Olivenolie 500 ml

10080-500-Pla

Platinum 0,3 Ultra Low Acidity Ekstra Jomfru Olivenolie, Koldpresset.

Denne olivenolie har en frisk og meget harmonisk aroma af nyslået grønt græs, urter, artiskok og lette noter af citrustræer, der er meget unik for netop denne ekstra jomfru olivenolie. Smagen er også meget harmonisk.

Den er let bitter på en behagelig måde, og så er den ikke så kraftig i eftersmagen og mildt krydret. Det betyder, at den som smagsgiver også fungerer godt med retter der har lidt mere smag, og er den af vores 5 unikke olivenolier fra Terra Creta, der er mest populør.

Vi anbefaler at bruge den i det kolde køkken til brød, i salater, i dressinger, i marinader, til dips eller som hældes direkte over maden, som på Kreta.

Bitterhed: Medium

Peberagtig: Medium (Let)

Produceres i begrænset mængde.

175,00 DKK OutOfStock
isList:False ShipID:SHIP31 ShipID:SHIP39 ShipID:SHIP20 ShipID:SHIP16 ShipID:SHIP19 AddToCartFromList:True NotToBuy:True
Ikke på lager

Produktinformation

 

Terra Creta ligger på Vest Kreta i det anerkendte område, Kolymvari (udtales Kolymbari), hvor de har 45 medarbejdere og ca. 1.200 bønder, der leverer oliven til dem. De har fire agronomer, som uddanner bønderne. Agronomerne tager løbende prøver af oliven, så de kan vejlede bønderne om, hvordan olivenlundene skal passes, for at sikre den højeste kvalitet af oliven. Når en ny bonde uddannes, halveres deres gødning- og vandforbrug typisk på grund af agronomernes innovative og videnskabelige tilgang til dyrkning af oliven og miljøvenlig produktion.

Terra Cretas filosofi kredser om tre elementer: fair handel med deres bønder, bæredygtighed og høj kvalitet. Alle deres oliven håndhøstes, som er en mere skånsom proces, og giver en langt bedre kvalitet. Når oliven høstes, fragtes de til Terra Cretas ”state-of-the-art” olivenmølle, hvor olien udvindes samme aften. Terra Creta producerer kun ekstra jomfru olivenolie.

De oliven der indgår i Platinum 0,3, kommer fra specielt udvalgte olivenlunde, med et enestående terroir og en exceptionel kvalitet. Terra Cretas agronomer foretager ekstra mange prøver om efteråret og sikrer således, at høsten finder sted, når modenheden (lidt umodne oliven) er perfekt i forhold til den ekstraordinære smagsprofil for Platinum 0,3. Det er en prisvindende olivenolie som bl.a. har vundet guld ved 1001Degustation i Paris og Cretan Olive Oil Competition.

Som udgangspunkt ligger Platinum 0,3 med en acidity på 0,16 ved aftapningen, hvilket er ekstremt lavt for traditionel Koroneiko oliven. Acidity er antallet af frie oliefedtsyrer i olivenolien, og jo lavere det tal er, jo højere en kvalitet er olivenolien. Det er samtidig en indikation af, hvor sund olivenfrugten var ved høsten, og hvor omhyggeligt olivenolien blev produceret. Efter mindre end 90 minutter i et nærmest iltfrit miljø og lave temperaturer ved Terra Cretas olivenmølle, er Platinum 0,3 klar med en harmonisk og frisk smagsprofil.

Terra Cretas ekstra jomfru olivenolier, er de eneste man kan følge online. Når man taster LOT-nummeret ind på den flaske man har, får man en analyse af olivenolien i flasken. 

Gennemsnitlige værdier pr. 100 ml

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details