Bagt fisk med rosmarin og grøntsager
Bagt fisk med rosmarin og grøntsager
Tak til Nikos og Maria Psillakis for opskriften, der er taget fra bogen "Olive Oil, the secret of good health".
Ingredienser:
- 1 stor hel fisk (fx en gedde)
- 4 soltørrede tomater
- 3 løvblade
- 3 spiseskeer finthakket persille
- 4 løg skåret i tynde løgringe
- 2 finthakket hvidløg
- 4 spiseskeer Terra Creta Ekstra jomfru olivenolie
- 100 ml hvidvin
- 3 tomater
- Salt og peber
- 1 teske rosmarin
- Sorte oliven
Fremgangsmåde:
- Vask fisken, tøm den for indvolde og fyld den med persille, løvblade og soltørrede tomater. Put fisken i et sølvpapirsfad
- Brun løgene i en gryde med olie. Tilsæt hvidløg, tomater, vin, rosmarin, oliven, salt og peber og lad det simre i 5 minutter.
- Hæld saucen over fisken og i fadet og put den i ovnen i omkring 60 minutter.