![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fBagt-fisk-med-rosmarin-og-groentsager.jpg&width=640&format=webp)
Bagt fisk med rosmarin og grøntsager
![](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fBagt-fisk-med-rosmarin-og-groentsager.jpg&width=640&format=webp)
Bagt fisk med rosmarin og grøntsager
Tak til Nikos og Maria Psillakis for opskriften, der er taget fra bogen "Olive Oil, the secret of good health".
Ingredienser:
- 1 stor hel fisk (fx en gedde)
- 4 soltørrede tomater
- 3 løvblade
- 3 spiseskeer finthakket persille
- 4 løg skåret i tynde løgringe
- 2 finthakket hvidløg
- 4 spiseskeer Terra Creta Ekstra jomfru olivenolie
- 100 ml hvidvin
- 3 tomater
- Salt og peber
- 1 teske rosmarin
- Sorte oliven
Fremgangsmåde:
- Vask fisken, tøm den for indvolde og fyld den med persille, løvblade og soltørrede tomater. Put fisken i et sølvpapirsfad
- Brun løgene i en gryde med olie. Tilsæt hvidløg, tomater, vin, rosmarin, oliven, salt og peber og lad det simre i 5 minutter.
- Hæld saucen over fisken og i fadet og put den i ovnen i omkring 60 minutter.