Terra Creta tzatziki
Terra Creta tzatziki
Forret eller tilbehør til 4 personer
Ingredienser i rækkefølge:
- 1 agurk
- 2 tsk salt
- 4 spsk Terra Creta White Basamic vinegar
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk Terra Creta Ekstra jomfru olivenolie PDO (kan også være Blend 42 eller Platinum, men en olivenolie der er krydret og ikke for kraftig)
- 4 dl græsk yoghurt – 10% fungerer fint, men en lavere fedtprocent er også helt i orden
- 2-4 spsk Terra Creta White Balsamic vinegar – start med 2 spsk og smag dig frem til, hvad du bedst kan lide.
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
- Skræl agurken og riv den groft på rivejernet
- Læg agurken i en skål. Tilføj en smule salt og 1 spiseskefuld Terra Creta hvidvinseddike. Rør rundt og sæt skålen til side, mens agurken frigiver sin væske.
- I mellemtiden tager du hvidløget og blander sammen med 3 spiseskefulde Terra Creta olivenolie. Blend disse to ingredienser sammen i en håndmikser, indtil hvidløget er helt blendet.
- Bland yoghurt og 2 spiseskefulde Terra Creta hvidvinseddike sammen i en skål, og tilføj olie- og hvidløgsblandingen. Rør det hele godt sammen.
- Vrid agurken i et rent viskestykke, for at få al væsken ud. Put den drænede agurk ned i yoghurtblandingen.
- Smag til med salt og peber.
- Tilføj til sidst dilden (valgfrit).
- Stil tzatzikien i køleskabet indtil den skal spises.
- Velbekomme!