Fri fragt over 350 kr     Leveringstid 1-2 dage

Kalamata oliven

Lækre oliven fra Grækenlands dygtigste olivenbønder

Hvis du elsker oliven fyldt med smag, som samtidig har ”bid”, en kødfuld tekstur og en blød overflade, så må du ikke snyde dig selv for at prøve græsk kalamata oliven. Hos Kreta Mad forhandler vi Terra Cretas lækre oliven, og vi kan skrive under på, at de er værd at prøve.

Oliven af kalamata-typen er større end typiske oliven, den er mandelformet og har fra naturens side en enten flot lilla eller sort farve. Terra Cretas økologiske og bæredygtige oliven produceres af Grækenlands dygtigste og mest nænsomme olivenbønder, som Terra Creta nøje har udvalgt. Bøndernes dedikation til deres håndværk gør, at disse oliven har haft de absolut bedste betingelser, hvilket man i høj grad kan smage.

 

Billede

Økologiske, bæredygtige og uden tilsætningsstoffer

Terra Cretas oliven er fermenteret ved en naturlig og traditionel mælkesyre-fermentering – i modsætning til andre spiseoliven, som både indeholder tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og farvestof. Terra Cretas oliven er økologiske, bæredygtige og helt uden enhver form for tilsætningsstoffer. De er således helt igennem naturlige og derfor rige på vitaminer og mineraler, hvilket gør dem yderst velegnede som en sund snack. Fordi disse oliven ikke indeholder tilsætningsstoffer, har de også et lavt saltindhold, hvorfor man ikke behøver at holde sig tilbage.

Kreta Mad forhandler flere varianter af Terra Cretas lækre oliven:

  • Terra Creta kalamata oliven med sten - økologisk
  • Terra Creta grønne oliven med sten - økologisk
  • Terra Creta grønne oliven med mandler
  • Terra Creta marinerede og blandede oliven

Se vores udvalg af oliven her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En uundværlig delikatesse og alsidig ingrediens

Oliven er særdeles velegnede som ingrediens i en lang række middelhavsretter. I kyllinge- og pastaretter bidrager denne type oliven med både friskhed, syrlighed og bitterhed, som er vigtigt når de forskellige smage i en ret skal bindes sammen. Oliven er også en fantastisk ingrediens i mange forskellige slags lækre salater – mest kendt er selvfølgelig en klassisk simpel græsk salat med tomat, agurk, løg, feta, god olivenolie og oliven. Terra Cretas kalamataoliven kan også nydes som en lækker snack til god ost og vin.

Håndplukkede oliven kalamata fra det sydlige Grækenland

Navnet Kalamata stammer fra byen af samme navn, som ligger på den sydlige del af halvøen Peloponnes. Det er kun oliven, som vokser netop hér og i begrænsede mængder, som må bære det eftertragtede Kalamata-navn. Af denne grund er Terra Cretas kalamata oliven et kvalitetsprodukt, som bønderne i generationer har passet og plejet – med stor succes. Oliven af kalamata-sorten er af natur skrøbelige og delikate, hvorfor Terra Cretas olivenbønder håndplukker dem, så det undgås at de får skrammer og stødpletter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreta Mad – et stort udvalg af græske kvalitetsprodukter

Udover kalamata oliven forhandler vi hos Kreta Mad også andre lækre græske kvalitetsprodukter såsom olivenolie, honning og dressinger. Vil du gerne have mere information om vores produkter, eller er du i tvivl om noget? Så kontakt os endelig for at høre mere.

Du finder vores kontaktinformation her. 

Nogle af vores produkter