Grønne oliven
Kreta og resten af Grækenland er så meget mere end en feriedestination
Vidste du, at der er forskel på de oliven, der anvendes i olivenolie, og de oliven vi spiser? På Kreta dyrkes der hovedsageligt oliven til olivenolie, mens du andre steder i Grækenland kan finde lækre brun-sorte og grønne oliven, som du kan spise. Terra Creta, som vi hos Kreta Mad samarbejder med, er eksperter når det kommer til de forskellige oliven sorter. På Kreta dyrker de Koroneiki- og Tsounatioliven, som bliver brugt til at producere olivenolie. De delikate spiseoliven, Kalamata og Chalkidiki, som du kan finde i vores webshop, bliver dyrket andre steder i Grækenland, men samtlige oliven har det til fælles, at de bliver dyrket med kvalitet og bæredygtighed i fokus. Du vil derfor hos Kreta Mad, kun finde de bedste og mest smagfulde oliven og olivenolier.
Vi specialiserer os inden for de græske oliven
Oliven er en spise, der kan bruges i mange forskellige sammenhænge og tilføjer lige det ekstra til salaten, din tapas eller noget helt tredje. Dog er vi her hos Kreta Mad overbeviste om, at oliven ikke bare er oliven. Ligesom med mange andre fødevarer, betyder det meget for smagen, hvordan og hvor råvarer bliver dyrket. Samtidig er det mindst lige så vigtigt, hvordan vi behandler og arbejder med disse råvarer. Vi samarbejder derfor med håndplukkede producenter, som deler samme passion for kvalitet og bæredygtighed som os. I samarbejde med Terra Creta har vi udvalgt de bedste oliven, som Grækenland har at byde på, hvor vi kan garantere for friskhed og kvalitet. På vores webshop kan du finde flere forskellige slags af lækre oliven. Vi bestræber os på altid at have nedenstående:
De brun-sorte og grønne oliven
Der findes mange forskellige sorter, når det kommer til oliven og dermed også mange forskellige kvalitetsniveauer. Vi har et særligt fokus på, at vi kun forhandler de bedste oliven, fordi vi mener, at livet er for kort til at gøre noget halvt.
Vores Kalamata spiseoliven har en unik og fantastisk smag, som du ikke finder i nogle andre olivensorter i verden. De vokser kun i særlige områder i Grækenland, er naturligt fermenteret og bliver anset for specielle, da de ikke vokser i særlig stor udstrækning. De er uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler og er dermed naturlige.
Vores grønne oliven ”Chalkidiki”, er ligeledes en velsmagende spiseoliven, som også er fermenteret naturligt. De dyrkes i den nordlige del af Grækenland, hvor hav og sol bidrager til, at olivenen får ekstra ’bid’, hvilket også er en indikator for kvalitet. Ligesom vores Kalamata oliven, er vores grønne oliven helt uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler.
Vi har også et stort udvalg af olivenolier
Oliven er som sagt en spise, der kommer i mange forskellige kvalitetsniveauer, og det samme gør sig gældende for olivenolie. Selvfølgelig er olivenolie heller ikke bare en olivenolie. Hvis du ikke vil gå på kompromis med kvaliteten og samtidig er nysgerrig på forskellige udgaver af olivenolie, så bør du helt sikkert gå på opdagelse i vores webshop.
Har du lyst til at vide mere om vores delikate oliven, kan du læse mere her.
Det står vi for hos Kreta Mad
Hos Kreta Mad går vi op i kvalitet og bæredygtighed. For os er kvalitet og naturlige ingredienser to elementer, vi ikke kan skille ad. Derfor er alle vores produkter nøje udvalgt fra lokale producenter på Kreta. Så uanset om du leder efter grønne oliven, olivenolie, honning, urtete eller andre græske specialiteter, så kan du finde kvalitetsprodukter i vores webshop. Hvis du har spørgsmål til nogle af vores produkter, er du også meget velkommen til at ringe eller skrive til os.
Du kan finde vores kontaktoplysninger her:
Vil du vide mere om Oliven?
Har du spørgsmål om græske specialiteter, vores produkter, opskrifter eller producenter, er du mere end velkommen til at kontakte os.