Fri fragt over 350 kr     Leveringstid 1-2 dage


Olivenolie til stegning

Leder du efter den bedste olie til stegning?

Mange vælger at stege i olie fremfor smør eller fedt, men hvilken olie er bedst at stege i? Der findes utallige olier på markedet og det kan være svært at gennemskue, hvilken olie du skal bruge, når du skal stege kød, grøntsager eller andet – her kan vi hjælpe dig. Faktisk er olivenolie den olie, som er den sundeste at stege i. Ekstra jomfru olivenolie er i modsætning til de raffinerede vegetabilske olier sund, fordi den er fyldt med antioxidanter og nogle vitaminer. Derudover er ekstra jomfru olivenolie et natur produkt, der er en enkeltumættet fedtsyre og har positiv effekt på det gode HDL-kolesterol.

Må man stege i olivenolie?

Der findes ikke ét entydigt svar på, hvorvidt olie eller fedtstof er det bedste til stegning. Det handler nemlig om hvilken fødevare, du skal stege og hvordan slutresultatet skal blive. Når du skal stege i olie, vil en ekstra jomfru olivenolie som for eksempel Terra Creta økologiske olivenolie være oplagt.

Du kan anvende olivenolie til stegning op til 190 grader. Det vil sige, at du skal ikke sætte kogepladen på max. En olie må aldrig ryge. Hvis din olie begynder at ryge, skal du smide den ud, vaske panden og starte forfra. Hvis du varmer din olie for meget, dannes stoffer i olien, som er skadelige for dig at indtage. Når du skal stege noget, der kræver meget høj varme, skal du bruge mættende fedtsyrer, som for eksempel smør, kokosolie eller svinefedt. Du skal dog være opmærksom på, at Hjerteforeningen anbefaler, at man generelt til stegning bruger umættede fedtsyrer såsom olivenolie.

Hos Kreta Mad har vi 3 varianter af olivenolie til stegning

På vores webshop kan du finde et stort udvalg af kvalitetsolivenolier, som alle skabt med fokus på bæredygtighed. Alt efter hvilken olivenolie du søger, så har vi en til enhver lejlighed:

Leder du efter en olivenolie til stegning, bør du gå efter de olivenolier i den lavere ende af prisskalaen, mens vores dyrere ekstra jomfru olivenolier er bedst egnet til at anvende koldt i salater, dressinger mv. Du kan sagtnes bruge de dyrere olivenolier til stegning, men du vil opleve, at det smagsmæssigt vil være synd at bruge dem til varm madlavning. De har meget mere at byde på, og det kommer bedst til udtryk i en kold salat, i dressinger eller dips. Du kan også hælde dem over din færdige ret, når du skal spise som en ekstra smagsgiver.

Du kan læse mere om vores olivenolier til stegning og til salater, ved at gå på opdagelse i vores webshop her. 

Olivenolier til salater og færdiganrettede serveringer

Hos Kreta Mad har vi mere end 10 forskellige olivenolier, der alle har det til fælles, at de er produceret på Kreta i samarbejde med kompetente og kvalitetsbevidste producenter. Eksempelvis har vi vores Terra Creta Multivarietal Premium Blend 42, som er produceret af 42 af verdenens bedste olivensorter. Den er ideel at anvende i eksempelvis salater. Derudover kan du også finde vores Terra Creta Platinum 0,3 Ultra Low Acidity, som du både kan bruge i salater og over færdige retter.  

Hvis du gerne vil være sikker på, at den olivenolie du anvender til din mad er baseret på 100% naturlige ingredienser, så skal du være opmærksom på, at din olie enten skal være: ekstra jomfru olivenolie eller jomfru olivenolie. Olivenolier der ikke bærer betegnelsen ekstra jomfru eller jomfru, vil oftest være kemisk- og varmebehandlede. Det betyder, at samtlige phenoler, antioxidanter og vitaminer er forsvundet. Derfor vil en ekstra jomfru olivenolie, som er presset på friske oliven, være den mest sunde og naturlige at anvende.

Kreta Mad – fokus på kvalitet

Når du besøger vores webshop, vil du opleve, at vi hos Kreta Mad går op i at fortælle en historie, der sætter alle vores produkter i perspektiv. Vi sætter en ære i, at sætte Kreta og de græske specialiteter på landkortet, fordi vi mener, at Grækenland virkelig kan noget, såsom at producere olivenolie til stegning. Dette ville selvfølgelig ikke være muligt, hvis ikke vi kunne samarbejde med producenter og leverandører der, sætter lige så stor pris på økologi, kvalitet og bæredygtighed, som vi gør.

Hvis du er blevet nysgerrig på vores produkter og har lyst til at vide mere, så kan du gå på opdagelse på vores hjemmeside, i vores webshop eller kontakte os via linket her.

Er du interesseret i at vide mere olivenolie, honning og andre ting relateret til Kreta? Så få viden om dette her. 

Olivenolie til stegning