Fri fragt over 350 kr     Leveringstid 1-2 dage


Græsk olivenolie 

Kretenserne forstår sig på god olivenolie 

Olivenolie og Grækenland hænger uløseligt sammen. Grækenland er verdens tredje største producent af olivenolie og i høståret 2017/18 producerede grækerne intet mindre end 346.000 tons olivenolie. Heraf har den samlede græske produktion af olivenolie den højeste andel af ekstra jomfru olivenolie. Omkring 85 % af den olivenolie grækerne producerer, er betegnet ekstra jomfru imod kun 45 % i Italien og 25 % i Spanien.

Grækerne indtager også førstepladsen, når det kommer til forbrug af olivenolie. I Grækenland forbruger man pr. person 20 l. olivenolie om året, i Italien er tallet 11 l. i Spanien er det 12 l. i Frankrig bruger man 2 l. og i Danmark kun 1 l. Hvis man så tager et kig på forbruget pr. person på Kreta, så har vi et tal, som hedder svimlende 29 l. græsk olivenolie om året. De madglade kretensere bruger olivenolie i så godt som alle deres retter. Så hvis der er nogen, som har forstand på god olivenolie, er det grækerne og i særdeleshed kretenserne.
 

Billede

Nogle af vores produkter

Den græske Kalamata oliven

Den nok mest berømte olivensort i verden er Kalamata opkaldt efter byen af samme navn i den sydlige del Peloponnes. Kalamata oliven bruges til at lave en glimrende olivenolie, men de er særligt kendte for at være en af verdens bedste spiseoliven. Hvis du vil prøve denne kendte oliven i en særdeles god kvalitet, så anbefaler vi Terra Creta’s. 

Du finder Terra Creta's Kalamata oliven m/sten økologisk lige her.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreta og Koroneiki sorten 

På Kreta er man ikke kendte for at producere spiseoliven. I stedet er de berømte for olivenolie fra Kreta. Kreta har med sit fantastiske klima og bakkede landskab de perfekte forudsætninger for oliventræer og olivenolie produktion. På Kreta har man lavet olivenolie siden oldtiden, og øens oliventræer er meget gamle. Det er faktisk på Kreta, at et af verdens ældste oliventræer er placeret, som menes at være helt op til 4.000 år gammelt. På øen er det olivensorten Koroneiki, som er den mest udbredte, og det er den de fleste olivenbønder sværger til, med god grund. Koroneiki er som skabt til at lave olivenolie, og den giver en helt fantastisk krydret og kompleks smag til olien. Hvis du vil prøve en god økologisk ekstra jomfru olivenolie lavet på 100 % Koroneiki, så anbefaler vi Terra Creta’s økologiske olivenolier.

Du finder Terra Creta’s økologiske olivenolier lige her.
 

Pamako og Tsounati sorten 

Hos Kreta Mad forhandler vi den prisvindende Pamako, som er en af verdens absolut bedste olivenolier og en helt anden type olivenolie fra Kreta. Pamako’s Ultra Premium økologiske olie er fremstillet på den relativt sjældne Tsounati olivensort. Pamako’s oliventræer er meget gamle, hvor de ældste er helt op til 700 år gamle. Tsounati sorten er sjælden, og der var ikke mange, som troede at Pamako kunne fremstille en af verdens bedste olivenolier på denne sort, men det er ikke desto mindre lykkedes. Pamako har et meget højt phenoltal, hvilket både giver den en kraftfuld og unik smag, men også flere sunde egenskaber, som fx et højt indhold af antioxidanter, som hjælper med at forebygge hjerte/karsygdomme og visse former for kræft og Alzheimers.

Hvis du vil prøve en af verdens bedste olivenolier, så skal du prøve Pamako Monovarietal, som er lavet på 100 % Tsounatioliven.

Du finder Pamako’s olie fra Kreta her.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den sunde og berømte kretensiske kost 

Kretenserne er verdensberømte for deres gode helbred, hvilket i høj grad må tilskrives deres kost. I 1960’erne påbegyndte forskere et komparativt studie, hvor man sammenlignede folks sundhed og levealder fra 7 forskellige lande. Her viste det sig, at menneskene på Kreta levede længst pga. deres kost og i særdeleshed deres store indtag af den sunde olivenolie. I 1991 var 50 % af de kretensiske forsøgspersoner stadig i live, imens de til sammenligning alle var døde i Finland. Det er derfor påvist af dette studie, og af andre både før og efter, at den gode olivenolie forebygger kræft og hjertekarsygdomme og er meget sundere end fx de vegetabilske olier, der typisk bruges i Nordeuropa, som er raffineret, og dermed ikke indeholder phenoler, antioxidanterog vitaminer, men primært kun omega 6 fedtsyrer, som vi skal undgå.
 

Hos Kreta Mad har vi et stort udvalg af græsk olivenolie 

Er du på udkig efter en god olivenolie fra Kreta? Så har Kreta Mad et stort udvalg af de bedste olivenolier fra den smukke ø. Vi forhandler olivenolie af den højeste kvalitet og i flere forskellige prisklasser. Hos os finder du olivenolie til ethvert behov.

Du finder vores store udvalg af olivenolie her.