Fri fragt over 350 kr     Leveringstid 1-2 dage

Traditionel økologisk olivenolie produceret ud fra moderne viden.

Om Biolea

Biolea er et familieejet selskab med speciale i håndværksproduktion af økologisk olivenolie ved hjælp af en traditionel møllesten og presser. Bioleas produkter er udelukkende ejendomsproducerede og aftappet. Biolea stræber efter excellence ved at kombinere innovation og tradition, resterende miljømæssigt ansvarlige og fremme bæredygtig turisme.
 

Stone Milled & Cold Pressed

Biolea har haft succes i udfordringen med at bringe det traditionelle olivenolieproduktionssystem op til nutidens standarder i forbindelse med fødevareproduktion ved at anvende avanceret teknologi og operere fra en solid videnskabelig base.

Olivenolie produceret med møllesten og presser bevarer maksimale næringsmæssige fordele og kendetegnes ved sin milde, søde smag. Den traditionelle metode er arbejdskrævende og kræver specialisering og erfaring, men Biolea er ikke desto mindre drevet af at opretholde og fremme denne "langsommere" metode, fordi den producerer olivenolie af høj kvalitet.

Logo

Astrikas Estate - En enkelt ejendom

Biolea er en kunsthåndteret olivenolie; det eksklusive slutprodukt fra deres familieejede olivenlunde. Ejendommens olivenolier er, som godsvine, værdsat for deres karakteristiske egenskaber, som påvirkes af naturlige faktorer såsom jord, højde, mikroklima og olivenernes modenhed. Dyrkning og produktionsteknikker tilføjer til produktets individualitet. På Astrikas Estate, her i 300 meters højde over havets overfalde, findes det ideelle og tilpas tørre mikroklima til dyrkning af olivensorten, Koroneiki, hos hvilken de karakteristiske egenskaber i Bioleas økologiske olivenolier stammer fra.
 

Bæredygtig produktion

På Astrikas Estate familieolivenlunde arbejder de ud fra en økologisk arbejdsfilosofi, hvorfor de ikke gør brug af kemiske gødninger, pesticider og herbicider. Biolea har derfor de sidste 20 år været certificeret som værende økologiske olivenbønder.

Ud over økologisk dyrkning har Biolea udviklet bæredygtige landbrugsmetoder for at hjælpe med at bevare miljøet. Selvom deres oliventræer producerer mindre uden vanding, hjælper tør dyrkning med at bevare deres dyre vandforsyning og undgå indførelse af ikke-bionedbrydelige PVC-kunstvandingsrør. Samtidig har de afbrudt pløjning eller noget tungt maskineri på deres marker for at forhindre det stadig større problem med jord erosion på Kreta.
 

Rig på polyfenoler

Hos Biolea er de stolte over den omhyggelige og enkle dyrkning, høst og produktion, der anvendes til fremstilling af olivenolie med den mindste mængde forarbejdning og skade på smag, aromaer og sundhedsmæssige fordele olivenfrugten har at tilbyde. Som følge heraf har Biolea olivenolie en høj koncentration af antioxidanter og sundhedsmæssige fordele, op til syv gange mere samlede polyphenoler end den gennemsnitlige olivenolie. I overensstemmelse med EU-regulativ 432/2012 er hydroxytyrosolderivaterne, som Biolea har, over 5 mg / 20gr olivenolie.

Et daglig forbrug af 20gr Biolea beskytter blodlipiderne mod oxidativ stress.

Læs mere om hvilken jomfru olivenolie man skal vælge her.