Fri fragt over 350 kr     Leveringstid 1-2 dage


Koldpresset olivenolie

Find de bedste koldpressede olivenolier hos Kreta Mad

Der findes mange forskellige olier på markedet, og det kan være svært at gennemskue hvilke olier, der egner sig bedst til de forskellige retter. Hos Kreta Mad sætter vi en ære i at forhandle olivenolier af højeste kvalitet, som bliver produceret med bæredygtighed i fokus. Samtidig ved vi også en masse om de produkter vi forhandler, og vi kan derfor rådgive dig, når du eksempelvis leder efter en god koldpresset olivenolie.

 

Billede

Dét bør du vide, når du køber din olivenolie koldpresset

Når en olivenolie er koldpresset, betyder det, at presningen af de anvendte oliven ikke overstiger 30 grader. Derved bevares sunde indholdsstoffer såsom K- og E-vitamin. Da Terra Creta, som er en af vores producenter af olivenolie, producerer PDO olivenolier, der ikke må overstige 27 grader, arbejder de ud fra konceptet om, at ingen af deres olivenolier overstiger de 27 grader. Dette betyder, at olien bevarer endnu flere sunde næringsstoffer. En PDO olivenolie er en olivenolie af høj kvalitet, som skal gennem mere kontrol end andre olier. Den produceres på en speciel måde, i et særligt område på Kreta.

Når du køber olivenolier fra Terra Creta, kan du være sikker på, at de er blevet behandlet med omtanke under kontrollerede temperaturer. Terra Creta har nemlig udviklet et system som gør, at de kan måle temperaturen af olien, fra de begynder at presse de anvendte oliven. Dette er et unikt system som Terra Creta har udviklet, og som gør, at de ved præcis hvilken temperatur, olien har haft i produktionen.

Hvis du anvender koldpresset olivenolie, skal du være opmærksom på, at den ikke egner sig til stegning ved meget høje temperaturer. Leder du efter en god olivenolie, du kan bruge til stegning, kan du enten læse mere om olivenolie til stegning her, eller gå på opdagelse i vores webshop. Vi foreslår vores økologiske olivenolie fra Terra Creta, som du kan læse mere om her. Du bør dog være opmærksom på, at en olivenolie aldrig må overstige 190 grader eller ryge på panden. Hvis olien bliver for varm eller begynder at ryge, skal du smide den ud og vaske panden, inden du starter forfra med opvarmningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når du køber koldpresset jomfruolivenolie, får du sundhed på flaske

Med en ekstra jomfru olivenolie, der er koldpresset, får du en olie, som indeholder nyttige nærrigsstoffer, antioxidanter og vitaminer, fordi presningen af oliven er holdt på max 30 grader. Hvis du ønsker en helt fejlfri olivenolie, skal du købe ekstra jomfru olivenolie koldpresset. Denne betegnelse betyder, at olien absolut ingen fejl har. Faktisk er ekstra jomfru olivenolie en juice, idet den består af saften fra friskpressede oliven. Fejl i oliven kan ske, hvis den har været opbevaret for lyst eller køligt, eller hvis der er anvendt oliven, som har ligget på jorden i stedet for eller blandet med friskhøstede oliven. Du kan læse mere om fejl i olivenolier her. 

Olivenolier til forskellige retter

Hvis du gerne vil have det bedste udbytte af den koldpressede olivenolie, som du anvender i din madlavning, så er det en god idé at sætte dig ind i, hvad det er de forskellige olier indeholder og bidrager med. Betegnelsen på din olivenolie siger meget om, hvordan du bør arbejde med den.

Hos Kreta Mad har vi olivenolier til enhver ret, og nedenfor har vi lavet en lille guide til dig, som har lyst til opleve et univers af olivenolier:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hos Kreta Mad finder du koldpresset olivenolie og andre delikatesser fra Grækenland

Vi samarbejder med forskellige producenter fra Kreta, og vi er stolte over at kunne sige, at vi udelukkende samarbejder med producenter, der deler vores passion for kvalitet og bæredygtighed. Når du handler med os, kan du derfor være 100% sikker på, at du kun får det bedste med hjem. Hvis du har nogle spørgsmål til vores olivenolier eller nogle af vores andre produkter, er du velkommen til at kontakte os. Du kan finde vores kontaktoplysninger her.

 

Nogle af vores produkter