Koldpresset olivenolie

Koldpresset olivenolie

Find de bedste koldpressede olivenolier hos Kreta Mad

Der findes mange forskellige olier på markedet, og det kan være svært at gennemskue hvilke olier, der egner sig bedst til de forskellige retter. Hos Kreta Mad sætter vi en ære i kun at forhandle ekstra jomfru olivenolier af højeste kvalitet, som bliver produceret med bæredygtighed i fokus. Samtidig ved vi også en masse om de produkter vi forhandler, og vi kan derfor rådgive dig, når du eksempelvis leder efter en god koldpresset olivenolie.

Dét bør du vide, når du køber din olivenolie koldpresset

Når en olivenolie er koldpresset, betyder det, at presningen af de anvendte oliven ikke overstiger 30 grader. En PDO ekstra jomfru olivenolie er en olivenolie der er geografisk orpindelsesbeskyttet, som skal gennem mere kontrol end andre olier. En PDO Kolymvari (udtales Kolymbari) er fra området af karakteristiske oliven fra området og udvundet samme sted, og temperaturen må ikke overstige 27 grader under udvindingen.

Når vores producent Terra Creta producerer deres ekstra jomfru olivenolier (Terra Creta laver KUN ekstra jomfru olivenolie), arbejder de ud fra konceptet om, at ingen af deres olivenolier overstiger 27 grader i produktionen, da de dermed får en endnu bedre kvalitet. Når du køber olivenolier fra Terra Creta, kan du altså være sikker på, at de er blevet behandlet med omtanke under kontrollerede temperaturer. Terra Creta har endda udviklet et system som gør, at de kan måle temperaturen af olivenmassen allerede inden de begynder at presse de anvendte oliven, og med flere målepunkter sikrer de, at de kender temperaturen under produktionen.

Det er også muligt at spore sin Terra Creta olivenolie. Terra Creta arbejder med åbenhed i deres produktion, og en af de ting det betyder er, at kan kan taste LOT nummeret på sit produkt ind, og så få data frem om produktet: 

Terra Creta Trace   - Brug f.eks. LOT nummer 321010 - så kan du se data fra en Terra Creta Platinum produktion her.

Leder du efter en god olivenolie, du kan bruge til stegning, kan du enten læse mere om olivenolie til stegning her, eller gå på opdagelse i vores webshop. Vi foreslår vores økologiske olivenolie fra Terra Creta, som du kan læse mere om her. Du bør dog være opmærksom på, at en olivenolie aldrig må overstige 190 grader eller ryge på panden. Hvis olien bliver for varm eller begynder at ryge, skal du smide den ud og vaske panden, inden du starter forfra med opvarmningen.

Ekstra jomfru olivenolie SKAL være koldpresset!

Koldpresset betyder, at olivenolien er produceret ved maksimalt 30 grader. Det er et krav til de 2 kvalitetsbetegnelser; Ekstra jomfru olivenolie og jomfru olivenolie. Så i princippet kan man sige, at koldpresset egentligt er et ligegyldigt begreb at bruge når man taler om Ekstra jomfru og jomfru. 

Et andet begreb der også anvendes om de 2 kvaliteter er mekanisk udvundet, og det refererer bl.a. til, at mange af de vegetabilske olier (som vi også bruger i Danmark), er udvundedt ved varme og/eller kemi, hvorved oliens naturlige indholdsstoffer påvirkes.

Olivenolier til forskellige retter

Hvis du gerne vil have det bedste udbytte af den koldpressede ekstra jomfru olivenolie, som du anvender i din madlavning, så er det en god idé at sætte dig ind i, hvad det er de forskellige bidrager med.

Hos Kreta Mad har vi olivenolier til enhver ret, og nedenfor har vi lavet en lille guide til dig, som har lyst til opleve et univers af olivenolier:
 

Hos Kreta Mad finder du koldpresset olivenolie og andre delikatesser fra Grækenland

Vi samarbejder med forskellige producenter fra Kreta, og vi er stolte over at kunne sige, at vi udelukkende samarbejder med producenter, der deler vores passion for kvalitet og bæredygtighed. Når du handler med os, kan du derfor være 100% sikker på, at du kun får det bedste med hjem. Hvis du har nogle spørgsmål til vores olivenolier eller nogle af vores andre produkter, er du velkommen til at kontakte os. Du kan finde vores kontaktoplysninger her.

 

Nogle af vores produkter

Denne hjemmeside bruger cookies

Dette website bruger cookies til at følge din adfærd og for at forbedre brugeroplevelsen på sitet.

Du kan altid slette gemte cookies i dine browserinstillinger

Show details